17. september, 2024

Rabat baseret på bh-størrelse vakte utilfredshed

En kinesisk restaurant har efter få dage måttet opgive en rabatordning til kvinder, som var baseret på størrelsen af kvindernes bryster. Billede: Arkivfotos.

»Vulgær« og »diskriminerende over for kvinder« lød reaktionerne fra de lokale i Hangzhou, Kina, da en restaurant for nylig indførte en helt særlig kvinderabat

I et butikcenter i Hangzhou, hovedbyen i Zhejiang-provinsen i Kina, har en restaurant ved navn Trendy Shrimp efter få dage måttet opgive en ny rabatordning til kvinder.

Det skyldes protester fra de lokale, der ifølge BBC kaldte ordningen »vulgær« og »diskriminerende mod kvinder«.

Jo større bryster, desto større rabat

Ordningen var ellers simpel, som det fremgår af dette tweet: Kvinder med bh-størrelse A fik maden til 95 procent af prisen, kvinder med bh-størrelse B til 90 procent af prisen og så fremdeles helt op til bh-størrelse G, hvis indehavere kunne spise på restauranten med 65 procent rabat.

Og rabatordningen var da også en succes i de dage, den fik lov at eksistere, fortæller general manager hos Trendy Shrimp, Lan Shenggang, ifølge BBC.

– Da tilbuddet blev lanceret, steg antallet af kunder med 20 procent, siger han.

– Nogle af de kvinder, vi mødte, var meget stolte, fortsætter han og tilføjer:

– De havde intet at skjule.

Trendy Shrimps manager siger desuden, at kunderne havde mulighed for at henvende sig til det kvindelige personale i forbindelse med rabatterne for at »undgå forlegenhed«.

Men efter protester fra lokale måtte Trendy Shrimp altså fjerne rabatordningen, og Trendy Shrimp opnåede dermed langt fra samme succes som den feministiske, australske veganercafé Handsome Her, der i sidste uge blev verdenskendt for at lægge 18 procent på prisen på kaffe for mænd en uge om måneden for at gøre folk bevidste om lønforskellen mellem mænd og kvinder.

Heller ikke, selv om Trendy Shrimps kvinderabat gjaldt hver dag og for nogle kvinder var betydeligt større end rabatten på Handsome Her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview