»Det var en forfærdelig ting at sige«, fastslår den australske feminist om sit tweet med ordlyden: »Coronavirussen dræber ikke mænd hurtigt nok«.
Kritikken af Clementine Ford er fortsat i Australien, efter hendes tweet i sidste uge, der lød: »Ærlig talt, coronavirussen dræber ikke mænd hurtigt nok«.
Mandag så det ellers ud til, at Clementine Ford havde klaret frisag, da byrådet i Melbourne meddelte, at det ikke agtede at tage kunststøtten fra den 39-årige feminist på trods af den massive kritik af hendes udmelding. En kunststøtte, Clementine Ford havde ansøgt om og fået lovning på til arbejdet med sin næste bog.
Men byrådets beslutning fik ikke kritikken til at forstumme, og efter fem dage trak Clementine Ford fredag sin ansøgning til den støtte på 2.800 australske dollars, godt 12.500 danske kroner, hun ellers var berettiget til at modtage. Det meddelte Melbournes borgmester, Sally Capp, fredag på Twitter.
– Clementine Ford har valgt ikke at fortsætte sin ansøgning om et legat på $2.800 fra Melbourne. Legatet, til hendes kommende bog, var uafhængigt bedømt og godkendt på dens kvaliteter, skriver borgmesteren på det sociale medie.
Undskylder tweet om coronavirus og mænd
Foruden at frasige sig kunststøtten undskylder Clementine Ford sit tweet om mænd og coronavirus.
– Det var en forfærdelig ting at sige. Det er der ingen tvivl om. Jeg kan ikke forsvare det, skrev hun ifølge Daily Mail fredag på de sociale medier.
Hun tilføjede samtidig, at hun ikke havde behov for de $2.800, hun nu har frasagt sig.
– Jeg har heldigvis tjent nok som forfatter til, at jeg kan tåle at sige nej tak til $2.800, understregede den feministiske skribent, der blandt andet står bag bøgerne Fight Like A Girl fra 2016 og Boys Will Be Boys fra 2018.
De er ligeglade med ord!
I undskyldningen påpeger Clementine Ford desuden, at mange af de mennesker, der har kritiseret hende for hendes tweet, har en anden dagsorden end ligestilling og er ude på »at styre, hvem der kan ytre sig«.
– Lad os være ærlige. De mennesker, der har en fest med det her, går ikke reelt op i ord, skriver hun.
– Hvis de gjorde det, ville de ikke være så hurtige til at forsvare de krasse, fornærmende, sexistiske og intolerante ord, der kommer fra hver eneste person, hvis ideologier er på linje med deres egne, fortsætter hun.
– Det, de går op i, er ‘gatekeeping’ og specifikt at styre, hvem der får lov til at ytre sig, og hvem der ikke gør, konkluderer hun.
En påstand, som må siges at stå i kontrast til Clementine Fords 135.000 følgere på Twitter, jævnlige omtale i aviser i hele verden og de rige muligheder for at ytre sig og blive hørt, det indebærer.