25. oktober, 2024

Henrik Marstal undrer sig: Hvorfor har masseskyderier stort set altid mandlige gerningsmænd?

Det er på tide, vi diskuterer, hvorfor det næsten altid er mænd, der står bag masseskyderier, mener Henrik Marstal (tv.). Billede: Screenshot, Deadline, DR 2, dr.dk/tv/arkivfoto.

Det er på tide, vi diskuterer, hvorfor det næsten altid er mænd, der står bag masseskyderier, mener feminist og selverklæret »kønsforræder« Henrik Marstal.

Opdateret 7. november, 8:12.

Statistikkerne taler deres tydelige sprog: Når et masseskyderi finder sted, er gerningsmanden stort set altid en mand.

Det viser en opgørelse over amerikanske masseskyderier fra 1982 til 2017, som Henrik Marstal henviser til i et opslag om emnet.

I ét tilfælde var der både en mandlig og en kvindelig gerningsmand, i to tilfælde var gerningsmanden en kvinde, mens gerningsmanden i samtlige de resterende 88 tilfælde var en mand.

Maskulinitetstabu

Ifølge den selverklærede »kønsforræder« er det på tide, at vi diskuterer, hvorfor det forholder sig sådan.

– Se lige på den tragiske statistik herunder, indheder Henrik Marstal sit opslag under overskriften ‘Maskulinitetstabu’.

– Vi ved det jo godt. Men hvorfor er det sådan? Det mangler vi stadig at diskutere, fortsætter han.

– For på mange måder er det er som om at mandekønnet stadig er tabu at diskutere – og når nogen alligevel forsøger, bliver de lukket ned i en sær blanding af aggression, whataboutism og utrættelig polemiseren, uddyber den tidligere Ibens-bassist.

– Det må der laves om på. Er sikker på at #MeToo-kampagnen kan være en katalysator i den forbindelse, afslutter han.

Er du ikke blokeret fra Henrik Marstals Facebook-side, kan du se opslaget herunder. Som service til dem, der er udelukket fra at deltage i debatten hos den feministiske debattør, kan du her se et screenshot af opslaget.

Kilde: Henrik Marstal på Facebook.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview