Henrik Marstal undrer sig: Hvorfor har masseskyderier stort set altid mandlige gerningsmænd?

Det er på tide, vi diskuterer, hvorfor det næsten altid er mænd, der står bag masseskyderier, mener Henrik Marstal (tv.). Billede: Screenshot, Deadline, DR 2, dr.dk/tv/arkivfoto.

Det er på tide, vi diskuterer, hvorfor det næsten altid er mænd, der står bag masseskyderier, mener feminist og selverklæret »kønsforræder« Henrik Marstal.

Opdateret 7. november, 8:12.

Statistikkerne taler deres tydelige sprog: Når et masseskyderi finder sted, er gerningsmanden stort set altid en mand.

Det viser en opgørelse over amerikanske masseskyderier fra 1982 til 2017, som Henrik Marstal henviser til i et opslag om emnet.

I ét tilfælde var der både en mandlig og en kvindelig gerningsmand, i to tilfælde var gerningsmanden en kvinde, mens gerningsmanden i samtlige de resterende 88 tilfælde var en mand.

Maskulinitetstabu

Ifølge den selverklærede »kønsforræder« er det på tide, at vi diskuterer, hvorfor det forholder sig sådan.

– Se lige på den tragiske statistik herunder, indheder Henrik Marstal sit opslag under overskriften ‘Maskulinitetstabu’.

– Vi ved det jo godt. Men hvorfor er det sådan? Det mangler vi stadig at diskutere, fortsætter han.

– For på mange måder er det er som om at mandekønnet stadig er tabu at diskutere – og når nogen alligevel forsøger, bliver de lukket ned i en sær blanding af aggression, whataboutism og utrættelig polemiseren, uddyber den tidligere Ibens-bassist.

– Det må der laves om på. Er sikker på at #MeToo-kampagnen kan være en katalysator i den forbindelse, afslutter han.

Er du ikke blokeret fra Henrik Marstals Facebook-side, kan du se opslaget herunder. Som service til dem, der er udelukket fra at deltage i debatten hos den feministiske debattør, kan du her se et screenshot af opslaget.

Kilde: Henrik Marstal på Facebook.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *