4. december, 2024

MØ & co. hitter med feministisk remake af Spice Girls-sang

En ny generation af kvinder har genindspillet Spice Girl-hittet 'Wannabe' med en ny tekst. En af dem er den danske sangerinde MØ. Billede: YouTube.
En ny generation af kvinder har genindspillet Spice Girl-hittet ‘Wannabe’ med en ny tekst. En af dem er den danske sangerinde MØ. Billede: YouTube.

Den danske sangerinde MØ medvirker i feministisk udgave af Spice Girls-sangen ‘Wannabe’, som går sejrsgang på de sociale medier.

Hvis du er over 30, kan du godt huske Spice Girls-hittet ‘Wannabe’.

I hvert fald, hvis du får at vide, at det er den, hvor Spice-pigerne synger: »Tell me what you want, what you really, really want«.

Sangen er nu – i ny udgave – tilsyneladende ved at få sin anden ungdom. Det sker, efter bevægelsen ‘The Global Goals’ har produceret en feministisk udgave af hittet.

MØ synger med

I den nye version er de oprindelige Spice Girls erstattet af danske MØ, som sammen med Bollywood-stjernen Jacqueline Fernandez, den nigerianske sanger Seyi Shay, den sydafrikanske rapper Gigi Lamayne og den 13-årige canadiske dansestjerne Taylor Hatala synger en ny tekst til de vante toner.

I videoen, som kan ses nedenfor, vises desuden en lang række feministiske symboler.

Posh Spice blåstempler

Mange har allerede set videoen, som er blevet delt flittigt på diverse sociale medier.

En af dem er Victoria Beckham, der i sin tid var kendt som ‘Posh Spice’. På Facebook blåstempler hun den nye udgave.

– 20 år senere – Girl Power bruges til at ’empower’ en ny generation. Jeg er så stolt af The Global Goals, skriver Beckham i sit opslag om videoen, som allerede er delt over 200.000 gange.

Skal vises til FN

Sangens titel, ‘What I Really, Really Want’, refererer – som det fremgår af videoen – til kampen for kvinders rettigheder.

Filmen skal senere i år vises til FN i kampen for uddannelse, ligestilling, ligeløn og mod børneægteskaber og vold mod kvinder og dukker inden længe op i biografer verden over.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview