Det er ikke alle, der kan stå for fristelsen ved at have en ung, udenlandsk kvinde boende, påpeger formand for FOA, Dennis Kristensen.
Opdateret 26/9-2016, 11:49; 26/9-2016, 23.58.
For nogle danske mænd er fristelsen ved at have en au pair-pige boende i hjemmet for stor.
Det fastslår FOA-formand Dennis Kristensen, som udtaler sig om emnet på baggrund af en ny Reuters-artikel om forholdene for au pair-piger i Danmark.
– For nogle kan det være for stor en fristelse at have en ung pige boende nede i kælderen på den måde, siger han til TV 2.
Ifølge tal fra Au Pair Network, som er et samarbejde mellem FOA, Kirkernes Integrations Tjeneste og Caritas Danmark, har blot 11 af de 126 store sager, netværket har hjulpet au pair-piger med siden sin start for halvandet år siden, handlet om seksuel chikane eller overgreb.
Men der kan kan gemme sig mere under overfladen, påpeger fagforeningsformanden.
– Det er helt berettiget, der bliver sat fokus på det her i udlandet, siger Dennis Kristensen med henvisning til Reuters-artiklen.
– Og jeg tror desværre kun, det er toppen af isbjerget, vi hører om her, tilføjer han.
For at blive au pair-pige i Danmark skal man være ugift og mellem 18 og 29 år gammel.
I alt tager omkring 2.000 personer, langt de fleste kvinder, hvert år til Danmark for at leve og arbejde som au pair. Heraf 80 procent fra Filippinerne.
Reelligestilling.dk har i forlængelsen af denne artikel talt med Dennis Kristensen om hans syn på sexchikane mod au pairer. Læs om fagforeningsformandens opfattelse problemets kerne her.