Hvem står bag Reelligestilling.dk, og hvad handler siden om?

Et par ord om, hvad Reelligestilling.dk handler om, hvem jeg er, og hvorfor jeg startede siden.

De sidste par dage har der været mange flere besøgende på Reelligestilling.dk, end der plejer at være. Det er herligt! Flere har spurgt, hvem der står bag siden, og hvad den handler om.

Der findes allerede en “Om Reellligestilling.dk”-side nede i højre hjørne, men den er temmelig formel. Derfor her et par mere uformelle ord om, hvem jeg er, hvad siden går ud på, og hvorfor den eksisterer.

Please allow me to introduce myself …

Jeg hedder Tobias Petersen, og det er mig, der skriver indholdet her på siden. Jeg er 35 og sociolog. Jeg startede Reelligestilling.dk, fordi jeg syntes, at ligestillingsdebatten i de traditionelle medier var meget ensidig, og fordi det var umuligt at komme igennem med modsynspunkter i forhold til den dominerende, feministiske ligestillingsopfattelse.

Jeg tænkte, at jeg umuligt kunne være den eneste, som ikke ville skydes i skoene, at jeg var modstander af ligestilling, bare fordi jeg havde en anden opfattelse af, hvad ligestilling skulle handle om, og som var træt af de evige anklager mod heteroseksuelle, hvide mænd. Der måtte være andre som mig derude.

Reelligestilling.dk

Derfor en side om ligestilling, og derfor netop det navn. Modsat nogle feminister mener jeg, at ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder er reel ligestilling. Det ekstra, adfærdsregulerende lag, som de kræver for at bruge ordet “reel”, tager jeg afstand fra. Ligestilling handler for mig om at sikre mennesker frihed til selv at vælge, ikke om at blande sig i, hvad de vælger.

Min ambition med siden er at bidrage til ligestillingsdebatten på forskellige måder, fx ved selv at skrive artikler og ved at lave interviews med personer, der har noget at sige om ligestilling. Især det sidste håber jeg at kunne levere mere af.

I det hele taget forsøger jeg til stadighed at udvikle siden og dens indhold. Ikke kun for din skyld, men også for min egen. Jeg tager nemlig ikke skade af at lære noget nyt, hvad enten det er en ny måde at redigere billeder på eller Henrik Dahls syn på ligestilling.

Mine midler er begrænsede. Reelligestilling.dk arbejder jeg med i min fritid, og der er kun så mange timer i døgnet. Derfor er der ikke nyt indhold på siden hver eneste dag året rundt. Men i perioder er der.

Tak for støtten!

Jeg har modtaget adskillige positive tilbagemeldinger, siden jeg lancerede Reelligestilling.dk i september 2014. Tak for dem!

Også tak til dem, der liker og deler indhold fra siden på Facebook – uden jer kom artiklerne aldrig nogen vegne. Enhvert like og enhver deling er værdsat!

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad Reelligestilling.dk går ud på, anbefaler jeg, at du læser om sidens formål og principper her.

Til sidst kan jeg kun anbefale, at du følger Reelligestilling på Facebook, hvis du ønsker at blive opdateret, hver gang der er nyt her på siden. På Facebooksiden opstår også fra tid til anden spændende diskussioner, og du er velkommen til at være med. God fornøjelse!

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

2 thoughts on “Hvem står bag Reelligestilling.dk, og hvad handler siden om?

 • 26. november 2020 kl. 20:43
  Permalink

  Angående kommentar på dr indland
  Din kommentar på dr indland om “kvindelige produkter” i UK. Viser kun at du ved meget lidt om de gældende økonomiske forhold i UK, og du burde måske sætte dig ind i det, før du går ud med så stupide udtalelser, som den du er kommet med. Grundlaget for mange fattige i UK er så meget værre end det er her i DK. Specielt for enlige mødre og unge kvindelige studerende. Man har idag ordninger på flere universiteter hvor firmaer doneré bind og tamponer, som også kan tages med hjem da, det ofte kan være et spørgsmål om mad eller blod i bukserne. Din sammenligning med mænd og mad holder heller ikke og det håber jeg du ved…ellers burde du måske nedlægge denne blog og finde noget andet at lave.
  Det her er ikke Trump land…så hold dig til reelle facts ikke hvad du tror, mener eller såån lige finder på. Meget uværdigt og ganske stupidt. Hvis du vil lave en blog så hold dig til dette citat fra Harlan Ellison
  You are not entitled to your opinion. You are entitled to your informed opinion. No one is entitled to be ignorant

  Svar
  • 26. november 2020 kl. 21:41
   Permalink

   Hej Scott

   1. “Din kommentar på dr indland om “kvindelige produkter” i UK. Viser kun at du ved meget lidt om de gældende økonomiske forhold i UK, og du burde måske sætte dig ind i det, før du går ud med så stupide udtalelser, som den du er kommet med.”

   Jeg blev spurgt, om jeg mener, der er grund til at indføre gratis hygiejneprodukter i Danmark. Det er det, jeg forholder mig til. Ikke til forholdene i Storbritannien eller andre steder.

   Jeg brugte mere end tyve minutter på at forklare DR min position. Det skar DR ned til to-tre løsrevne citater.

   DR bad mig eftersende links den til dokumentation, jeg havde henvist til i interviewet, fordi de gerne ville bringe dem i artiklen. Det gjorde jeg. DR valgte ikke at bringe så meget som ét af dem.

   2. “Din sammenligning med mænd og mad holder heller ikke og det håber jeg du ved…ellers burde du måske nedlægge denne blog og finde noget andet at lave. Det her er ikke Trump land…så hold dig til reelle facts ikke hvad du tror, mener eller såån lige finder på. Meget uværdigt og ganske stupidt.”

   Min sammenligning med mænd og mad holder på alle leder og kanter. Tillad mig at forklare, hvad jeg har forklaret til andre tidligere i dag:

   Kvinder har en udgift til hygiejneprodukter, som mænd ikke har, og som kvinder har, fordi de er kvinder. Isoleret set synes jeg, det er rimeligt, at mænd bidrager til at dække den udgift. Det er ikke en udgift, kvinder har valgt at have eller kan fravælge at have.

   Men inden man beslutter sig for, at det skal være sådan, må man se på, om mænd har tilsvarende udgifter, som kvinder ikke har, og som mænd har, fordi de er mænd. Og det viser det sig, at de har. Mænd har et større energibehov end kvinder, som medfører, at mænd har større udgifter til mad end kvinder. En ekstraudgift, som kvinder ikke har, og som mænd har, fordi de er mænd.

   Medregner man begge dele i mænd og kvinders leveomkostninger – og det er der folk, der har gjort, herunder Rockwool Fonden – finder man, at det samlet set er dyrere at være mand end kvinde. Kvinder har højere udgifter til sundhed, herunder udgifter til hygiejneprodukter, men mænd har højere udgifter til mad, som overstiger kvindernes højere udgifter til sundhed. Ifølge Rockwool Fonden er forskellen mellem mænd og kvinder uden børn mellem 30 og 49 små tusind kroner, nemlig 912 kroner om året.

   Vi har altså en situation, hvor kvinders leveomkostninger i forvejen er lavere end mænds, også når man medregner kvinders udgifter til hygiejneprodukter. Vi har en situation, hvor den kvindelige kontanthjælpsmodtager i forvejen har flere penge til overs end den mandlige. Det er i den situation, vi nu diskuterer, om staten skal finansiere hygiejneprodukter til kvinder. Og det er i det lys, jeg fastholder, at en sådan beslutning ikke kan begrundes med henvisning til økonomi, samt at den vil øge den i forvejen eksisterende kønsbetingede ulighed mellem de fattigste mænd og de fattigste kvinder og derfor heller ikke kan begrundes i et hensyn til ligestilling.

   Det er du velkommen til at være uenig i. Det er andre også. Men det er sådan, jeg ser på det.

   Hvad angår “reelle facts” er her to links, som underbygger, hvad jeg siger. Det første til Rockwool Fondens budgetberegner. Det næste til analysen ‘Hvad koster det at leve?’ fortaget af Casa.

   http://budgetberegner.rff.dk/
   https://casa-analyse.dk/wp-content/uploads/2016/12/Hvad-koster-det-at-leve.pdf?

   3. “Hvis du vil lave en blog så hold dig til dette citat fra Harlan Ellison: You are not entitled to your opinion. You are entitled to your informed opinion. No one is entitled to be ignorant.”

   Jeg har nu præsenteret dig for såvel fakta som argumenter. Det giver dig mulighed for at revurdere din opfattelse, hvilket vil være i tråd med det citat, du afslutter med.

   Fortsat god aften!

   Venlig hilsen
   Tobias

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *