17. juli, 2024

Hvem står bag Reelligestilling.dk, og hvad handler siden om?

Et par ord om, hvad Reelligestilling.dk handler om, hvem jeg er, og hvorfor jeg startede siden.

De sidste par dage har der været mange flere besøgende på Reelligestilling.dk, end der plejer at være. Det er herligt! Flere har spurgt, hvem der står bag siden, og hvad den handler om.

Der findes allerede en “Om Reellligestilling.dk”-side nede i højre hjørne, men den er temmelig formel. Derfor her et par mere uformelle ord om, hvem jeg er, hvad siden går ud på, og hvorfor den eksisterer.

Please allow me to introduce myself …

Jeg hedder Tobias Petersen, og det er mig, der skriver indholdet her på siden. Jeg er 35 og sociolog. Jeg startede Reelligestilling.dk, fordi jeg syntes, at ligestillingsdebatten i de traditionelle medier var meget ensidig, og fordi det var umuligt at komme igennem med modsynspunkter i forhold til den dominerende, feministiske ligestillingsopfattelse.

Jeg tænkte, at jeg umuligt kunne være den eneste, som ikke ville skydes i skoene, at jeg var modstander af ligestilling, bare fordi jeg havde en anden opfattelse af, hvad ligestilling skulle handle om, og som var træt af de evige anklager mod heteroseksuelle, hvide mænd. Der måtte være andre som mig derude.

Reelligestilling.dk

Derfor en side om ligestilling, og derfor netop det navn. Modsat nogle feminister mener jeg, at ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder er reel ligestilling. Det ekstra, adfærdsregulerende lag, som de kræver for at bruge ordet “reel”, tager jeg afstand fra. Ligestilling handler for mig om at sikre mennesker frihed til selv at vælge, ikke om at blande sig i, hvad de vælger.

Min ambition med siden er at bidrage til ligestillingsdebatten på forskellige måder, fx ved selv at skrive artikler og ved at lave interviews med personer, der har noget at sige om ligestilling. Især det sidste håber jeg at kunne levere mere af.

I det hele taget forsøger jeg til stadighed at udvikle siden og dens indhold. Ikke kun for din skyld, men også for min egen. Jeg tager nemlig ikke skade af at lære noget nyt, hvad enten det er en ny måde at redigere billeder på eller Henrik Dahls syn på ligestilling.

Mine midler er begrænsede. Reelligestilling.dk arbejder jeg med i min fritid, og der er kun så mange timer i døgnet. Derfor er der ikke nyt indhold på siden hver eneste dag året rundt. Men i perioder er der.

Tak for støtten!

Jeg har modtaget adskillige positive tilbagemeldinger, siden jeg lancerede Reelligestilling.dk i september 2014. Tak for dem!

Også tak til dem, der liker og deler indhold fra siden på Facebook – uden jer kom artiklerne aldrig nogen vegne. Enhvert like og enhver deling er værdsat!

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad Reelligestilling.dk går ud på, anbefaler jeg, at du læser om sidens formål og principper her.

Til sidst kan jeg kun anbefale, at du følger Reelligestilling på Facebook, hvis du ønsker at blive opdateret, hver gang der er nyt her på siden. På Facebooksiden opstår også fra tid til anden spændende diskussioner, og du er velkommen til at være med. God fornøjelse!

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview