4. oktober, 2024

Hvorfor hører hygiejnebind ikke hjemme på avisforsider, Brygger?

Debatten om hygiejnebind skubber folk langt væk fra feminismen, mener Rasmus Brygger.
Hygiejnebind hører ikke hjemme på avisforsider, mener Rasmus Brygger. Billede: YouTube.com.

Rasmus Brygger vil ikke se hygiejnebind på forsider af aviser. Men hvorfor ikke? Det forklarer han her.

Som allerede beskrevet har Rasmus Brygger i dag skrevet hele fire opslag med udgangspunkt i en diskussion om hygiejnebind på avisforsider.

– Det er er helt fint at I er stolte af de ting, som kommer ud af jeres krop, og at I har lyst til at hylde jeres kropsfunktioner. Men kan vi andre ikke få lov til at slippe for at se og høre på det, tak?, skrev han blandt andet i et af dem.

Men hvorfor skal lige præcis hygiejnebind bandlyses fra avisforsiderne? Dét og to andre spørgsmål svarer Rasmus Brygger på her.

Det skubber folk langt væk fra feminismen

Avisforsider prydes blandt andet af billeder fra ulykker og krige. Det mindes jeg ikke at have set dig reagere imod på samme måde. Hvad er det ved hygiejnebind, som gør, at du ikke mener, de hører hjemme på avisforsider?

– Problemet ved den her forside er, at den ikke fordrer nogen debat. Det handler om at smide noget op i hovedet, som for mange skaber et ubehag – i en debat, der handler om, at vi får ubehag ved det. Det tjener altså intet andet formål end at provokere – og det gør det jo trods alt, når det handler om krig osv., fastslår Brygger.

Du kalder diskussionen »en lille sag«, men laver hele fire opslag om den. Hvordan hænger det sammen?

– Sagen er i sig selv jo relativ lille – den omhandler et meget lille hjørne af hele kønsdebatten. Grunden til, at jeg er gået ind i debatten, var egentlig ikke emnet i sig selv, men fordi den var et rigtigt godt eksempel på, hvordan nogle feminister kommunikerer. Og det er på en måde, mener jeg, der skubber folk langt væk fra feminismen i stedet for at overbevise nogen, svarer den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom.

Du har for nylig kritiseret kritikere af DF for at reagere så voldsomt på DF’s reklameplakat, fordi reaktionerne skaber lige præcis den opmærksomhed, DF gerne vil have. Gør du ikke nøjagtig det samme her, når du skriver fire opslag om noget, du helst så ikke var der?

– Nej, det synes jeg ikke. Jeg mener faktisk, at debatten sagtens kan være relevant. Hvis der er et tabu om menstruation, skal det selvfølgelig nedbrydes. Men der mener jeg også bare, at jeg som feminist og debattør har en rolle og et ansvar for at sige fra, når der er nogen der kommunikerer på en måde, som jeg mener skader kampen for ligestilling. Jeg er sikker på at debatten er taget op med de bedste intentioner, men konsekvensen af debatten er problematisk, afslutter Rasmus Brygger.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview