Ligestillingsnyt

Kulturministeriet støtter ny Dansk Kvindesamfund-podcast om verdensmål

Dansk Kvindesamfunds nye podcast er kommet til verden med støtte fra Kulturministeriets pulje til folkeoplysning. Billede: Pixabay.com

Den feministiske forening har fået sekscifret beløb fra Kulturministeriets pulje til lokal folkeoplysning.

Dansk Kvindesamfund lancerede søndag en ny podcast om FN’s verdensmål med titlen ‘Verdensmålene for begyndere’.

Podcastens beværtes af et styrelsesmedlem af Dansk Kvindesamfund, som episode efter episode gennemgår de 17 verdensmål sammen med sine gæster.

Dansk Kvindesamfunds podcast er støttet med 100.000 kr. fra Kulturministeriets pulje til lokal folkeoplysning. Billede: Screenshot, dfs.dk.

Den nye podcast er kommet til verden med støtte fra Kulturministeriets pulje til lokal folkeoplysning, som administreres af Dansk Folkeoplysnings Samråd.

I ansøgningen om støtten har Dansk Kvindesamfund blandt andet lagt vægt på, at podcasten, når den er færdige, vil fungere som »et informationsmedie, der rykker forståelsen af de 17 verdensmål, hvorfor de er vigtige, og hvad man som lytter kan gøre for at hjælpe dem på vej«.

Dansk Folkeoplysnings Samråd kvitterede med 100.000 kr. til produktionen af podcasten.

Tykfobi

I Podcastens første episode, ‘Sundhed og trivsel for begyndere’, kan lytterne møde Regina Fjendbo, der foruden at være socialpædagog præsenteres som »tyk-og kropsaktivist, intersektionel feminist, debattør, foredragsholder og forfatter«.

Regina Fjendbo beskrives desuden som »Tyrannosaurus Regs, som vender om på hvad du har fået fortalt hvad sundhed og trivsel er«. Den særlige stavemåde anvender Regina Fjendbo blandt andet på sin hjemmeside og i sin egen podcast.

I episoden får lytterne blandt andet svar på spørgsmål som: Hvad er sundhed? Hvad er »kost«? Hvad er perfekthedskultur? Hvad er impostersyndrome? Hvad er mental sundhed? Hvad er trivsel?

‘Verdensmål for begyndere’ er tilgængelig, hvor podcasts findes. Første episode kan høres herunder.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

2 thoughts on “Kulturministeriet støtter ny Dansk Kvindesamfund-podcast om verdensmål

 • Glæder mig til at høre jer pointere sexismen i verdensmål nr 5. “Ligestilling”. Der kun fokusere på et køn, og diskriminere mod alle andre køn.

  Svar
  • Tobias Petersen

   Det er fuldstændig rigtigt. Alle verdensmål består af et antal delmål og indikatorer. Af verdensmål 5’s ni delmål handler de syv eksplicit om piger og kvinder, de to implicit om piger og kvinder, og ingen eksplicit om drenge og mænd. Det samme mønster genfindes i indikatorerne. Her handler 11 af de 14 indikatorer eksplicit om piger og kvinder, de resterende tre implicit om piger og kvinder, og ingen eksplicit om drenge og mænd.

   Jeg har tidligere skrevet om blandt andet det i en artikel på Kontrast: https://kontrast.dk/sektioner/artikel/artikel/danske-skattekroner-finansierer-politiserende-konsdagsorden-i-fn-regi

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *