25. oktober, 2024

Kulturministeriet støtter ny Dansk Kvindesamfund-podcast om verdensmål

Dansk Kvindesamfunds nye podcast er kommet til verden med støtte fra Kulturministeriets pulje til folkeoplysning. Billede: Pixabay.com

Den feministiske forening har fået sekscifret beløb fra Kulturministeriets pulje til lokal folkeoplysning.

Dansk Kvindesamfund lancerede søndag en ny podcast om FN’s verdensmål med titlen ‘Verdensmålene for begyndere’.

Podcastens beværtes af et styrelsesmedlem af Dansk Kvindesamfund, som episode efter episode gennemgår de 17 verdensmål sammen med sine gæster.

Dansk Kvindesamfunds podcast er støttet med 100.000 kr. fra Kulturministeriets pulje til lokal folkeoplysning. Billede: Screenshot, dfs.dk.

Den nye podcast er kommet til verden med støtte fra Kulturministeriets pulje til lokal folkeoplysning, som administreres af Dansk Folkeoplysnings Samråd.

I ansøgningen om støtten har Dansk Kvindesamfund blandt andet lagt vægt på, at podcasten, når den er færdige, vil fungere som »et informationsmedie, der rykker forståelsen af de 17 verdensmål, hvorfor de er vigtige, og hvad man som lytter kan gøre for at hjælpe dem på vej«.

Dansk Folkeoplysnings Samråd kvitterede med 100.000 kr. til produktionen af podcasten.

Tykfobi

I Podcastens første episode, ‘Sundhed og trivsel for begyndere’, kan lytterne møde Regina Fjendbo, der foruden at være socialpædagog præsenteres som »tyk-og kropsaktivist, intersektionel feminist, debattør, foredragsholder og forfatter«.

Regina Fjendbo beskrives desuden som »Tyrannosaurus Regs, som vender om på hvad du har fået fortalt hvad sundhed og trivsel er«. Den særlige stavemåde anvender Regina Fjendbo blandt andet på sin hjemmeside og i sin egen podcast.

I episoden får lytterne blandt andet svar på spørgsmål som: Hvad er sundhed? Hvad er »kost«? Hvad er perfekthedskultur? Hvad er impostersyndrome? Hvad er mental sundhed? Hvad er trivsel?

‘Verdensmål for begyndere’ er tilgængelig, hvor podcasts findes. Første episode kan høres herunder.

Indhold

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview