4. december, 2024

KVINFO forgyldes af ny finanslov: Bevillingen mere end fordoblet

Indgangen til KVINFO’s kontorer på Christians Brygge, København. Billede: Finn Årup Nielsen, Wikimedia Commons.

Regeringen og støttepartierne har besluttet at give KVINFO et »løft« på fire millioner kroner om året i årene 2021-2024.

Danmarks videnscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed, KVINFO, er en af de store vindere i den finanslov for 2021, regeringen sammen med støttepartierne præsenterede i går.

Af finansloven fremgår det, at KVINFO vil få et »løft« på fire millioner kroner om året i perioden 2021-2024.

KVINFO’s ordinære bevilling er på 3,7 millioner kroner om året, så de fire millioner kroner om året, som betyder, at KVINFO’s årlige bevilling i 2021-2024 er på 7,7 millioner kroner, er mere end en fordobling.

En MeToo-bevilling

Som begrundelse for den markante ekstrabevilling angiver regeringen og støttepartierne kampen mod sexisme og seksuel chikane. De fire millioner kroner ekstra kan altså ses som en MeToo-bevilling.

– Regeringen og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om, at ligestilling er en helt grundlæggende værdi i det danske samfund, samt at sexisme og seksuel chikane er uacceptabelt og skal imødegås, skriver aftaleparterne i finansloven.

– KVINFO har i en lang årrække løftet opgaven med at klæde samfundet på med systematisk og forskningsbaseret viden om ligestilling. Aftalepartierne er derfor enige om gennem et løft af KVINFOs driftsbevilling at styrke grundlaget for ligestillingen. Der afsættes 4 mio. kr. årligt i 2021-2024, tilføjer de.

Glad Henriette Laursen

Hos KVINFO er glæden over de ekstra penge stor.

På Twitter takker direktør Henriette Laursen De Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet for ekstrabevillingen og tilføjer, at hun ser frem til at bruge dem til at styrke KVINFO.

– Jeg glæder mig vildt til at bygge op sådan, at vi kan levere på den store efterspørgsel der er, skriver KVINFO-direktøren.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview