23. maj, 2024

Piller plakater om arrangement om feminismens fejl ned: »Det er min ytringsfrihed«

Feminist piller plakater for arrangement med titlen 'Where Feminism Went Wrong' ned fra væggene på California State Universitet, USA. Billede: Screenshot fra video.
Feminist piller plakater for arrangement med titlen ‘Where Feminism Went Wrong’ ned fra væggene på California State Universitet, USA. Billede: Screenshot fra video/YAFTV.

Video: »Det er min ytringsfrihed«, svarer feminist, da hun spørges, hvorfor hun hiver plakater for tale om feminismens fejl ned fra væggene på amerikansk universitet.

På California State University har den konservative studentergruppe Young Americans for Freedom (YAF) inviteret forfatter og tidligere filosofiprofessor Christina Hoff Sommers, 66, til at tale om feminisme ved et arrangement den 4. oktober.

I talen, som har titlen ‘Where Feminism Went Wrong’, vil Sommers, der kalder sig ‘The Factual Feminist‘ og er en kendt kritiker af tredjebølgefeminisme, ifølge arrangementets reklameplakater blandt andet fortælle, at feminisme er blevet fjendtlig over for mænd og ikke længere handler om ligestilling, men om ‘safe spaces’ og ‘trigger warnings’.

Plakaten for arrangementet den 4. oktober, hvor Christina Hoff Sommers skal tale under titlen 'Where Feminism Went Wrong'.
Plakaten for arrangementet, hvor Christina Hoff Sommers skal tale under titlen ‘Where Feminism Went Wrong’.

Det er min ytringsfrihed

Blandt universitetets studerende er det dog ikke alle, der er lige begejstrede for arrangementet.

Det fremgår af denne video, YAF har optaget, hvor en feminist er i gang med at pille plakater for arrangementet ned fra væggene.

– Hvorfor tager du dem ned?, spørges hun.

– Det er anstødeligt, svarer hun og tilføjer lidt efter:

– Det er min ytringsfrihed.

– Så det er ytringsfrihed at begrænse vores ytringsfrihed?, spørges hun, men svarer blot igen:

– Det er anstødeligt.

Har tusinder af plakater på lager

I en officiel udmelding om episoden understreger YAF, at de fjernede plakater let kan erstattes.

– Heldigvis trykte YAF på California State University tusinder af plakater og er godt rustet til at genopsætte plakater på campus efter de desperate feministers vandalisering af deres ejendom, skriver YAF ifølge The College Fix.

Christina Hoff Sommers er tidligere blevet mødt med protester fra feministiske grupper på amerikanske universiteter. Eksempelvis blev hun sidste år på plakater opsat forud for et arrangement på Oberlin College i Ohio omtalt som voldtægtstilhænger.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview