25. oktober, 2024

New York Post om fattigdom blandt mænd: Et problem for kvinders ægteskabsmuligheder

Mangel på mænd med penge på lommen er et problem for kvinder, der gerne vil gifte sig, fortæller New York Post. Billede: Pixabay.com.

Det verdenskendte medie udråber kvinder som taberne, når mænd slås med økonomien.

I det, der ikke er en artikel fra RokokoPosten, men godt kunne være det, fortæller New York Post, at antallet af »økonomisk attraktive mænd« er lavt, og at det er et problem.

Ikke for mændene, som man kunne tro, da det er dem, der henslæber tilværelsen uden den sikkerhed og de muligheder, en stabil økonomi giver.

Nej, mændenes fattigdom er først og fremmest et problem for kvinder, fastslår avisen.

Det lave antal mænd med gode job og stabile indkomster giver nemlig kvinder færre mænd at vælge imellem, når de skal finde partnere at gifte sig med, forklarer det amerikanske medie under overskriften: ’Broke men are hurting American women’s marriage prospects.’

Mange unge mænd har for lidt at byde ind med

New York Post baserer historien på en forskningsartikel, som blev publiceret i tidsskriftet Journal of Family and Marriage tidligere på ugen.

I en pressemeddelelse forklarer forskerne, at etniske minoritetskvinder, i særdeleshed sorte kvinder, samt kvinder med lav eller høj socioøkonomisk status i udpræget grad er ramt af et lavt antal bryllupskandidater.

Samtidig fastslår de, at mange mænd har for lidt at byde ind med i den handel, et giftemål er.

– De fleste amerikanske kvinder håber på at blive gift, men den nuværende knaphed på ægteskabsanvendelige mænd – mænd med et stabilt job og en god indkomst – gør det svært for dem, siger hovedforfatteren bag forskningsartiklen, Daniel T. Lichter fra Cornell University.

– Ægteskab er stadig baseret på kærlighed, men det er også fundamentalt set en økonomisk transaktion. Mange unge mænd har i dag kun lidt at byde ind med i bryllupshandlen, især nu hvor unge kvinders uddannelsesniveau i gennemsnit overstiger deres mandlige bejleres, tilføjer han.

Mænd lider, men det er synd for kvinder?

På sociale medier undrer flere sig over New York Posts udlægning af mænds fattigdom som et problem for kvinder.

– Det er utroligt, at mænds økonomiske ruin rapporteres som en udfordring for kvinder, skriver en.

https://twitter.com/RobProvince/status/1170360984298541056

– Mænd fallit, kvinder hårdest ramt, skriver en anden.

https://twitter.com/thenotfakepaul/status/1170343442913869824

Lys for enden af tunellen

Er du kvinde, og står du i samme svære situation som dine amerikanske medsøstre, behøver du dog ikke helt opgive drømmen om at blive gift, beroliger New York Post.

Nogle kvinder er nemlig begyndt at gifte sig »nedad«, forklarer avisen, og det tip er hermed givet videre til dig, der er træt af at vente på prinsen i den hvide Tesla.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview