Alternativet vil også sige nej til paneler uden mænd

Alternativet vil fremover udeblive fra paneldebatter, hvor kun det ene køn er repræsenteret blandt deltagerne, og det gælder, uanset hvilket køn det drejer sig om. Det fastslår partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist. Billede: Arkivfoto/Alternativet.dk.
Alternativet vil fremover udeblive fra paneldebatter, hvor kun det ene køn er repræsenteret blandt deltagerne, og det gælder, uanset hvilket køn det drejer sig om, understreger partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist. Billede: Arkivfoto/Alternativet.dk.

Alternativets beslutning om fremover ikke at ville deltage i ‘étkønnede’ paneldebatter gælder begge veje. Det fastslår partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist.

Når Alternativet fremover ikke vil deltage i paneldebatter, hvor kun det ene køn er repræsenteret, gælder det ikke kun paneler uden kvindelige deltagere, men også paneler uden mandlige.

Det fastslår Alternativets politiske ordfører Rasmus Nordqvist over for Reelligestilling.dk

– Det er jo netop for også at skabe en opmærksomhed hos dem, der arrangerer en paneldebat, omkring kønsligestilling, og ja, det gælder begge veje, siger Nordqvist i et telefoninterview, som du kan høre en bid af her.

Ligestilling er ikke idioti

Alternativets udmelding om at udeblive fra paneldebatter uden kvindelige deltagere fik tidligere i dag Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth til reagere.

På TV2NEWS sagde Berth, at Alternativet kunne »hoppe i havet«, hvis partiet fremsatte kravet i forbindelse med en paneldebat arrangeret af Danske Folkeparti, og på Facebook kalder Berth Alternativets beslutning for »det rene idioti«.

Adspurgt om sin holdning til Berths udtalelser svarer Rasmus Nordqvist, at ligestilling handler om at alle stemmer bliver hørt.

– Jeg mener ikke, ligestilling handler om idioti. Det handler om at få alle i spil. Vi siger det samme, som man siger i de internationale kampagner, der kører. Og det er, at der også findes kvinder, der er gode meningsdannere, eksperter og debattører. Det skal vi have sat fokus på, så alle stemmer bliver hørt, siger den politiske ordfører.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

2 thoughts on “Alternativet vil også sige nej til paneler uden mænd

 • 13. oktober 2016 kl. 04:57
  Permalink

  Kunne man så også få paneler, hvor der ikke kun er folk der er enige med deres ideologi, altså real forskel på meninger og ikke køn, indhold ikke form, det kunne være fantastisk.

  Svar
 • 13. oktober 2016 kl. 22:14
  Permalink

  Det er jo fuldstændig latterligt. Det er slet ikke til at tage alvorligt, og da slet ikke så længe der ikke bruges den mindste energi på at gøre opmærksom på de debatter hvor der kun er kvinder.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *