Danmarks Statistik: Piger gladest for fløjten

Dette morsomme, men falske albumcover kan findes mange steder på nettet.
Dette morsomme, men falske albumcover kan findes mange steder på nettet.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der er forskel på, hvilke instrumenter piger og drenge i de danske musikskoler foretrækker.

»Piger fløjter og drenge trommer«, skriver Danmarks Statistik på Twitter på baggrund af offentliggørelsen af nye tal for undervisningen på landets musikskoler.

Danmarks-Statistik-på-Twitter-om-køn-og-musik
Kilde: Danmarks Statistiks profil på Twitter.

Tallene viser, at der er stor forskel på, hvilke instrumenter drenge og piger foretrækker. Pigerne er mest glade for tværfløjte, sang og violin, mens drengene foretrækker slagtøj, el-guitar og el-bas. Mere end 75 procent af eleverne i tværfløjte, sang og violin er således piger, mens mere end 80 procent af eleverne i slagtøj, el-guitar og el-bas er drenge.

Jævn kønsfordeling samlet set

Tallene, som er en opgørelse af elever, der modtog undervisning på musikskolerne i 2014-2015, viser samtidig, at lidt flere af de knap 51.400 elever er piger end drenge, men at forskellen på kønnenes interesse for musik ikke er stor. Pigerne udgjorde 55 procent, mens drengene stod for 45 procent.

Klaver er hot, el-orgel er not

Opgørelsen viser desuden, at klaver suverænt er det mest populære instrument blandt eleverne, efterfulgt af akustisk guitar og slagtøj, mens kirkeorgel, ukulele og el-orgel placerer sig nederst på listen.

Kilde: Danmarks Statistik.
Kilde: Danmarks Statistik.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

2 thoughts on “Danmarks Statistik: Piger gladest for fløjten

 • 16. april 2016 kl. 12:47
  Permalink

  I oversigten over de ti mest søgte instrumenter fra Danmarks Statistik er blokfløjten, som på Danmarks Statistiks egen side er nr. 10 over de mest søgte, gledet helt ud og synthesizer er tilføjet som NY.
  Men så må blokfløjten da skulle nævnes i den anden kolonne?
  Giver et forkert billede af situationen og er til skade for blokfløjteundervisningen.

  Svar
  • 16. april 2016 kl. 12:59
   Permalink

   De to kolonner viser de 10 mest søgte instrumenter og de 10 mindst søgte instrumenter. En lang række instrumenter placerer sig midt imellem. Hvis blokfløjte for eksempel er det tolvte mest søgte instrument, figurerer blokfløjte af gode grunde hverken blandt de 10 mest søgte eller 10 mindst søgte instrumenter.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *