27. juli, 2024

Derfor er du “for meget”

En debattør på det feministiske website f-frekvensen.dk undrer sig over, at folk træder tre skridt tilbage, når hun bruger ordene “sexisme” og “feminisme”. Vi undrer os ikke og fortæller gerne hvorfor.

I sit blogindlæg skriver debattør Jannie Nielsen Hansen, at det undrer og frustrerer hende, at mens 99,89% af alle, hun kender, er modstandere af seksuelle overgreb og tilhængere af ligeværd, så bliver samme 99,89% stramme i betrækket, når hun taler om sexisme og feminisme.

Jannie kan ikke forstå, at folk synes, hun er “for meget”, blot fordi hun bruger feminismens ord og begreber til at beskrive problemstillinger, de fleste i øvrigt er enige om. Men det er faktisk meget forståeligt. Tillad os at forklare hvorfor.

Derfor er du “for meget”

Når du bruger feministiske begreber, så trækker du – hvad enten du kan lide det eller ej – på et verdensbillede og en ideologi, der i vores øjne står i vejen for reel ligestilling.

Det, du forstår ved feminisme, forstår vi som tvang over for det enkelte menneske. Det, du ser som frigørende, ser vi som begrænsende. Og det, du kalder ligestilling, kalder vi kønsdiskrimination.

Du er ikke “for meget” på grund af dine ønsker om ligeværd og din kamp mod seksuelle overgreb. Det støtter vi fuldt og helt. Du er “for meget”, fordi du med dine ordvalg bekender dig til en undertrykkende og menneskefjendsk tankegang, som ikke anerkender det enkelte menneskes ret til at leve, som det vil.

Feminister ønsker tvang, vi ønsker reel ligestilling

Flere og flere både mænd og kvinder er enige med os i, at feminisme er en blindgyde i forhold til reel ligestilling. Måske derfor har Facebook-gruppen Women against Feminism over 24.000 medlemmer. Måske derfor er det ikke længere en sjældenhed, at kvinder også i den danske debat siger fra over for feminisme.

Vi ønsker frihed, hvor I ønsker tvang. Vi er modstandere af enhver form for kvoter, øremærkninger og anden ensretning. Vi går ind for det enkelte menneskes ret til selv at vælge – også når dets valg strider mod, hvad feminister eller andre måtte mene om dem.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview