13. juli, 2024

Så ti dog stille, Christiane!

Der er grænser for, hvad man skal finde sig i fra sine medsøstre. Helt uhørt er det, hvis en kvinde drister sig til at mene, at det går fint med ligestillingen i Danmark.

Det måtte Christiane Schaumburg-Müller sande, efter hun i sidste uge på sin blog skrev et indlæg om sit syn på kønsroller. I indlægget skrev Christiane blandt andet, at hun godt kan lide, at mænd er mænd, og kvinder er kvinder, og at ligestilling og feminisme aldrig har været en stor del af hendes liv.

Så ti dog stille, Christiane!

Det skulle hun ikke have gjort. I hvert fald ikke hvis man spørger feministerne, der straks sprang til tasterne og forsøgte at skamme Christiane ud af kønsdebatten med den klare besked, at hun slet ikke har forstået, hvor galt det er fat.

I en sky af tvivlsomme henvisninger og anekdotiske skrækhistorier blev Christiane således hurtigt irettesat på Dansk Kvindesamfunds blog f-frekvensen.dk, hvor hun i et vredt indlæg får at vide, at det står forfærdeligt til, og at “det er hamrende irriterende, at der er nogen, der proklamerer, at vi allerede har ligestilling i Danmark“.

Forfriskende med lyse stemmer i kønsdebatten

Christiane fortæller, at hun synes, at Danske Spils reklame med ordlyden “der er så meget, kvinder ikke forstår” er morsom, og at der skal være plads til at gøre grin med alt – også kønsroller. Det synes vi også. Men feministerne? Tja, der er så meget, feminister ikke forstår.

Her på redaktionen byder vi Christianes indlæg velkommen. Det er både velskrevet og indsigtsfuldt. Samtidig er det forfriskende, at kønsdebatten vrister sig fri af de fastlåste positioner, hvor alle kvinder partout skal være enige med feministerne i alt.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview