25. juli, 2024

Emma Holten: Jeg har også lyst til at se Brad Pitt nøgen

Emma Holten. Billede: Privat.
Emma Holten interviewes på Espresso House ved Nørreport. Billede: Privat.

– Vi lever i et retssamfund, hvor man ikke altid kan få det, man gerne vil have, siger Emma Holten om begær og respekten for andres grænser.

Er det forståeligt, at mænd har lyst til at se kvinder nøgne? Eller kvinder mænd?

Ja, mener Emma Holten, som jeg talte med fredag, men selv om begæret er naturligt og til at forstå, giver det ikke hverken mænd eller kvinder lov til at overskride andres grænser.

– Jeg har også lyst til at gå op og tage et stykke cheesecake, og jeg har også lyst til at have billeder af nogle af de mange flotte mænd, jeg ser på stranden, og jeg har også lyst til at se Brad Pitt nøgen, siger hun.

– Problemet er bare: Vi lever i et retssamfund, hvor man ikke altid kan få det, man gerne vil have. Hvor der er noget, der hedder menneskers ret til kropslig integritet, menneskers ret til ikke at blive krænket, og menneskers ret til at bestemme, hvad der bliver delt om dem, og det trumfer altså ens egen umiddelbare lyst til lige at gøre noget, uddyber den 25-årige feminist.

Samtykke er ikke til diskussion

– Når jeg ser en mand med en lækker krop, har jeg da også lyst til at røre ved ham. Men jeg går jo ikke over og rører ved ham. Det må man ikke, fortsætter Emma Holten.

– Det er det, der er så vigtigt her. Vi har alle sammen begær og lyster, men så snart det begær og den lyst involverer et andet menneske, deres ret, så skal vi simpelthen have deres samtykke, og det er for mig ikke noget, der er til diskussion, understreger hun.

Begær og samtykke er blot to af mange emner i det næsten to timer lange interview med Emma Holten. Hele interviewet vil blive bragt i starten af næste uge.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview