19. maj, 2024

Er kvinder sild, Politiken?

Det havde du ikke set komme: Politiken kalder kvindelig engelsk succesiværksætter for en sild!

Politiken er af mange kendt som avisen, der holder sig på dydens smalle sti, når det kommer til etiske standarder. Nogle vil ligefrem sige, at avisen er selve symbolet på det, man med en samlebetegnelse kalder ‘politisk korrekthed’. Den gamle radikale avis tager stilling, og gør det ofte ved at støtte det humanistiske standpunkt i enhver sammenhæng og ved at fremhæve vigtigheden af at holde en sober tone i debatten.

Åh, Politiken dog

Så meget desto mere undrer det, at avisen i går bragte historien om Victoria Beckhams succes som forretningskvinde under titlen Popsild med gigantisk vækstrate er årets britiske iværksætter:

2014-11-02_234904

Som om udtrykket popsild i sig selv ikke er galt nok, så er det efterhånden adskillige år siden, at Victoria Beckham forlod popmusikken for at fokusere på en karriere som iværksætter. Hun startede sit firma i 2008, og Politiken har dermed haft i hvert fald seks år til at vænne sig til tanken om, at den tidligere Spice Girl nu er forretningskvinde med fokus på vækst og indtjening – og altså ikke længere en popsild.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview