17. juli, 2024

Glem alt om Girl Squad og Emma Holten: Henrik Marstal er Danmarks førende feminist

Ifølge Berlingskes konstituerede chefredaktør, Anna Libak, er Henrik Marstal Danmarks førende feminist. Billede: Arkivfoto, YouTube.com.

Henrik Marstal er dronningen af dansk feminisme, fastslår konstitueret chefredaktør på Berlingske, Anna Libak.

Mens de kvindelige feminister diskuterer, hvilken slags feminisme der er den bedste, har Henrik Marstal overtaget scenen som Danmarks førende feminist.

Det mener Berlingskes konstituerede chefredaktør, Anna Libak, der skriver om emnet i et indlæg på Berlingske i dag.

– Mænd er konkurrencemennesker. De vil være bedst til det hele. De stiller sig ikke engang tilfreds med at være bedst til at være mænd. Gang på gang har vi set, at de også vil være bedst til at være kvinder, skriver Libak.

– Tag nu bare feminismen. Hvem er Danmarks førende feminist? Ja, lige præcis. Det er en mand. Henrik Marstal, fortsætter hun.

Det er kvindernes egen skyld, at Marstal har kunnet sætte sig på debatten

Ifølge Libak er det de kvindelige debattørers egen skyld, at Marstal har fået held til at komme igennem med sine budskaber. For mens kvinderne har spildt tiden på internt kævl, har Marstal målrettet skabt sig en platform i medierne.

– De seneste år har vi feminister brugt vores kræfter på at diskutere, hvilke rettigheder vi skulle kæmpe for fremover. Skal det være retten til at flashe vores bryster og ryste med numsen i fuld offentlighed? Eller skal vi hellere kæmpe for vores muslimske medsøstres ret til at bære hovedtørklæde og bade i burkini?, skriver Libak.

– Og mens vi har talt og diskuteret, om kvinder skal have ret til at klæde sig af eller på, er Henrik Marstal som en anden kvindekampens stødarbejder rykket ind i TV-studierne, radioprogrammerne og avisernes spalter, hvor han maser på med det budskab, at mænd dominerer kvinder, nu som altid, på alle områder. Ifølge Marstal er det simpelthen den måde, vores kultur er på. Vi tror ham, uddyber hun og tilføjer:

– Ikke engang kvindekampen kan man længere have for sig selv.

Henrik Marstal har foreløbig ingen kommentarer til kåringen som Danmarks førende feminist. Han vil enten i dag eller morgen forholde sig til titlen i et indlæg på Berlingske.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview