Ligestillingsnyt

Joachim B. Olsen til Zornig: »Slap lige af sukkermås«

– Slap lige af sukkermås, skrev Joachim B. Olsen i går til Lisbeth Zornig Andersen på Twitter. Billeder: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard/pressefoto, husetzornig.dk.

Joachim B. Olsen (LA) kalder Lisbeth Zornig Andersen »sukkermås« i debat på Twitter. Det opfattes af flere som sexisme.

Er det okay at kalde en kvindelig debattør »sukkermås«?

Ja, mener LA-politiker Joachim B. Olsen, som i går brugte udtrykket om forfatter og debattør Lisbeth Zornig Andersen på Twitter.

»Sukkermås«-bemærkningen faldt, efter Zornig havde brugt udtrykket »røvhuller« om de ansvarlige for den politik, der føres for tiden.

– Svineri af rang. Og ufattelig dumt. Vi masseproducerer lige nu fremtidens underklasse. Røvhuller!, skrev Zornig.

– Verdens højeste kontanthjælp, også når man korrigerer for købekraft. Slap lige af sukkermås, svarede Joachim B. Olsen.

Zornigs tweet var en kommentar til nye tal fra AE-rådet, der viser, at 62.000 børn rammes af de såkaldte »fattigdomsydelser«, som kun får 700 flere i arbejde.

»Dejligt med sexismen hva?«

På Twitter opfatter flere Joachim B. Olsens »sukkermås«-kommentar som et udtryk for sexisme.

– Dejligt med sexismen hva? Du kan da bare skrive “røvhul” tilbage, hvis det er der skoen trykker, skriver Khaterah Parwani.

– Imponerende! Med færre end 140 tegn formår du at være nedladende overfor de svageste i samfundet og kvinder!, skriver Kristina Broberg.

– De kugler, du engang kastede – slog de tilbage og ramte dig i hovedet? Sexisme, arrogant, dum – du slår Trump med flere længder!, skriver Jens Rasmussen.

– Wow, “sukkermås” alligevel? Kan det blive mere nedladende? Det er bare ikke i orden!, skriver Anne B. Pedersen.

– Skru lige ned for din kvindefjendske nedladenhed, hr. Kuglestøder, skriver Ellen Jæger.

– Sukkermås seriøst!!! Hold kæft hvor er din retorik nedladende, sexistisk og uværdig for en MF’er, skriver Marianne Tøttrup.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *