23. maj, 2024

Krænkede festivalgæster presser band til at skifte navn

Et band skifter nu navn efter kritik fra kommende festivalgæster, som finder bandets oprindelige navn krænkende. Billede: Arkivfoto.
Det er ikke nok at spille godt. Man skal også have det rigtige navn. Billede: Arkivfoto.

Bandet ‘Benny and the Love You Long Times’ skifter navn til ‘The Lost Loves’ efter kritik fra kommende festivalgæster, som fandt det oprindelige navn krænkende.

Bandnavnet ‘Benny and the Love You Long Times’ nedgør asiatiske kvinder.

Det mener i hvert fald nogle af de kommende festivalgæster ved musikfestivalen Fællesfestival, som afholdes senere på sommeren.

Ville have bandet af plakaten

En af dem forklarede for et par dage siden i et opslag på Fællesfestivals Facebook-side, hvorfor ‘Benny and the Love You Long Times’ efter hendes opfattelse er et navn, der ikke hører hjemme på festivalen.

– Er Fællesfestival et sted, hvor man er velkommen med et artistnavn, der nedgør asiatiske kvinder?, skrev hun.

– Musikprogrammet på en festival er også med til at sende signaler om, hvem der er velkommen. I det her tilfælde bliver asiatiske kvinder gjort til en joke og eksplicit seksualiseret, fortsatte hun og afsluttede opslaget med ordene:

– Var det ikke en ide at finde nogle lidt mere inkluderende typer til at spille?

Faellesfestival_kritik_af_bandnavn

Nu skifter bandet navn

Som konsekvens af kritikken skifter bandet nu navn. I stedet for ‘Benny and the Love You Long Times’ kalder gruppen sig nu ‘The Lost Loves’.

Det fortæller Fællesfestival i en udmelding, som kan ses nedenfor. Festivalen understreger samtidig, at bandet også på Fællesfestival vil spille under det nye navn.

Faellesfestival_udmelding_efter_kritik_af_bandnavn

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview