14. juli, 2024

Afslog DBU-krav om kønsneutralt efternavn: Hjulmand fyret

Danmark skal have ny landstræner inden sommerens EM-slutrunde i Tyskland. Det meddeler DBU i dag. Billede: Pixabay.com.

Den nu tidligere landstræner sagde blandt andet nej til at blive Kasper Hjulperson.

Kasper Hjulmand er fortid som dansk landstræner. Det meddeler DBU i en pressemeddelelse mandag.

“Diversitet er en mærkesag for DBU. Det har vi sagt højt og tydeligt, og når man gør det, skal man også handle på det,” skriver fodboldorganisationen.

“Vi har i længere tid drøftet med Kasper Hjulmand, hvordan vi kunne gøre hans efternavn mere inkluderende. Desværre er det ikke lykkedes at nå til enighed om en løsning,” fortæller DBU.

“Som konsekvens heraf har vi dags dato valgt at ophæve samarbejdet med Kasper Hjulmand,” meddeler DBU.

Trak forgæves på flere fagligheder

Af pressemeddelelsen fremgår videre, at DBU i sit forsøg på at nå til enighed med Kasper Hjulmand om et nyt, kønsneutralt efternavn har samarbejdet med en numerolog, en mangfoldighedskonsulent og en sensitivitetslæser.

Den tværfaglige ekspertise førte til flere forslag, men ingen, som begge parter kunne enes om. Blandt forslagene var Hjulperson og Hjulihjullerupfærgeby.

Et vigtigt signal

Hos foreningen Namely, der arbejder for personer med nye efternavnes rettigheder, modtages DBU’s beslutning med begejstring.

“Hver gang kendte personer som Kasper Hjulmand afviser at anerkende betydningen af at skifte efternavn, har det omkostninger for vores medlemmers levede liv,” siger foreningens forperson, Laura Dispope.

“Vi er glade for at DBU har sat foden ned og trukket en streg i sandet. Det sender et vigtigt signal til de mange danskere, der føler sig utilpasse i de efternavne, de er blevet tildelt ved fødslen,” uddyber Laura Dispope.

Fyringen af Kasper Hjulmand betyder, at Danmark skal have ny landstræner inden sommerens EM-slutrunde i Tyskland. DBU oplyser ikke, hvornår en ny landstræner annonceres.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview