24. maj, 2024

Nu er det en hadforbrydelse at henvende sig til en kvinde

Fremover kan mænd dømmes for at have begået en hadforbrydelse, hvis de uønsket henvender sig til kvinder i Nothinghamshire, England. Billede: Arkivfoto.
I Nottinghamshire, England, har politiet udvidet sin definition af hadforbrydelser til også at omfatte uønskede henvendelse fra mænd til kvinder. Billede: Arkivfoto.

Fremover kan mænd dømmes for at have begået en hadforbrydelse, hvis de uønsket henvender sig til kvinder i Nottinghamshire, England.

Uønsket verbal kontakt med en kvinde vil fremover blive kategoriseret som en hadforbrydelse i Nottinghamshire, England.

Det står klart, efter det lokale politi har udvidet sin definition af, hvad hadforbrydelser er.

Al uønsket kontakt er nu en hadforbrydelse

I forvejen definerer politiet i Nottinghamshire en hadforbrydelse som »enhver hændelse, som måske, måske ikke kan blive opfattet som en kriminel handling, og som af offereret eller nogen anden person opfattes som værende motiveret af fordomme eller had«.

Den nye tilføjelse betyder, at hadforbrydelser nu også er »hændelser, som er motiveret af en mands holdninger til kvinder, herunder adfærd rettet mod en kvinde af en mand, alene fordi hun er en kvinde«.

Med den udvidede definition vil blandt andet uønskede seksuelle tilnærmelser, fysiske eller verbale angreb, uønsket fysisk eller verbal kontakt og brug af mobiltelefoner til at sende uønskede beskeder eller tage billeder uden samtykke fremover blive opfattet som hadforbrydelser, fortæller The Guardian.

Konsekvens af samarbejde med kvindecenter

Ændringen sker, efter politiet i Nottinghamshire siden 2014 har samarbejdet med Nottingham Women’s Centre om at bekæmpe kvindehad.

– Jeg er glad for, at vi går forrest i kampen for at tackle misogyni i alle dets former, siger Sue Fish fra politiet i Nottinghamshire til The Guardian.

– Det er et meget vigtigt aspekt af det samlede hadforbrydelsesarbejde, der udføres, og et, der vil gøre Nottinghamshire til et sikrere sted for alle kvinder. Det, kvinder møder, ofte på daglig basis, er fuldstændig uacceptabelt og kan være meget smertefuldt, fortsætter hun.

– Arbejdet, vi laver med Nottingham Women’s Centre er så værdifuldt, og jeg glæder mig til at fortsætte det arbejde, afslutter hun.

Politiet kan frit udvide definitionen

I forvejen registreres hadforbrydelser baseret på handicap, kønsidentitet, race, etnicitet, nationalitet, religion og seksuel orientering i alle politikredse i England, Wales og Nordirland, og ifølge BBC står det den enkelte kreds frit for at udvide definitionen.

Nottinghamshire ligger i det centrale England i regionen East Midlands. Området har omkring 800.000 indbyggere, hvoraf de fleste bor i og omkring Nottingham.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview