26. maj, 2024

Peter Aalbæk Jensen forudsiger kønsrelateret terrorangreb i Sverige inden for fem år

Filmproducent Peter Aalbæk Jensen. Billede: Wikimedia Commons, fotograf: Lars Schmidt.

Inden for fem år vil en svensk mand udføre et terrorangreb mod kvinder, spår Peter Aalbæk Jensen. »Det kan næsten ikke komme ud på anden måde«, siger han.

Filmproducent Peter Aalbæk Jensen fremsatte i går en skræmmende spådom: Inden for fem år vil der ske et kønsrelateret terrorangreb mod kvinder i Sverige.

Udtalelsen faldt i går i et interview på Radio 24syv, som du kan høre en bid af nedenfor.

– Jeg kan mærke et raseri og et had hos mine mandlige venner, siger Peter Aalbæk Jensen.

– Og det er vendt mod kvinder, fortsætter han, inden han fremsætter sin uhyggelige spådom.

– Jeg tipper på, at inden for fem år så er en svensk mand, der har taget en maskinpistol og skudt ind i en forsamling af kvinder, siger filmproducenten.

– Altså, det kan næsten ikke komme ud på anden måde, tilføjer han.

#MeToo ender i #YouToo

Aalbæks terrorspådom kommer samtidig med, at flere er begyndt at påpege de negative konsekvenser af den igangværende #MeToo-kampagne.

Blandt dem er Jyllands-Posten, som i dagens leder skriver, at #MeToo »ender i #YouToo og fri adgang til at hænge folk ud«.

– Det, som startede som MeToo, hvor forurettede kvinder delte deres bekymringer, er stærkt på vej til at bevæge sig i retning af #YouToo, hvor det er blevet legitimt at hænge enkeltpersoner – mænd – offentligt til skue, skriver avisen.

– Kollektivt betales prisen med en puritanisme, som alt andet lige vil gøre livet kedeligere. Uden sex og erotik, uden spænding, uden komplimenter – man skulle jo nødigt risikere noget, fortsætter lederen lidt efter.

– Der er ingen tvivl om, at der hos visse mænd, visse steder og i visse miljøer er en bøvet og krænkende kultur at gøre op med, men til gengæld: Vi skulle nødigt ende i det lille svenske intetkønnede »hen«, konkluderer Jyllands-Posten.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview