13. juli, 2024

Reelligestilling.dk støtter HeForShe

Reelligestilling.dk støtter FN’s HeForShe-kampagne og opfordrer dig til at gøre det samme. Kampagnen er ikke perfekt, men dens mål er vigtigere end dens fejl.

Ligestillingsminister Manu Sareen siger du skal, Matt Damon siger du skal, og nu opfordrer vi dig også til det: Støt FN’s ligestillingskampagne HeForShe.

HeForShe beder mænd tilslutte sig kampen mod vold og diskrimination mod kvinder i hele verden. Det har i skrivende stund 178.105 mænd over hele verden gjort, heraf 1.651 fra Danmark.

Stop vold og diskrimination over for alle!

Når man tilslutter sig kampagnen, skriver man under på følgende:

The HeForShe Commitment

Gender equality is not only a women’s issue, it is a human rights issue that requires my participation. I commit to take action against all forms of violence and discrimination faced by women and girls.

Vi er enige med HeForShe i, at ligestilling ikke kun er et kvindespørgsmål, og at mænd også skal støtte kampen mod vold og diskrimination mod kvinder. Det gør vi meget gerne og opfordrer andre mænd til at gøre det samme.

Men vi ærgrer os over, at kampagnen begrænser sig til kun at kæmpe mod vold og diskrimination over for kvinder. Vi er imod vold og diskrimination uanset køn og havde gerne set sætningen udformet sådan her:

Gender equality is not only a women’s issue, it is a human rights issue that requires my participation. I commit to take action against all forms of violence and discrimination faced by all people.

Det større perspektiv

Når det er sagt, anerkender vi fuldt ud, at vold og diskrimination på verdensplan er et langt større problem for kvinder end for mænd, og at kampagnen derfor har sin berettigelse på trods af sin manglende støtte til kampen mod vold og diskrimination over for mænd.

Nogle gange er det større formål vigtigere end fejl. Og det her er en af de gange. Hvis HeForShe på nogen måde kan medvirke til at bekæmpe vold og diskrimination mod kvinder, så er kampagnen en succes og værd at støtte – også selv om det havde været rart, at den også havde taget afstand fra vold og diskrimination mod mænd.

Vi støtter HeForShe, og det kan du også lige her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview