27. maj, 2024

Sidste år kritiserede han kønsneutralitetslovgivning, i går blev han smidt af Google og YouTube

Den canadiske professor Jordan B. Peterson mistede i går adgangen til sin e-mailkonto og sin YouTube-kanal. Billede: Jordan B. Peterson på Twitter/arkivfoto.

Den canadiske professor Jordan B. Peterson mistede i går adgangen til sine Google- og YouTube-konti. Han mistænker, at det har politiske årsager.

I går aftes dansk tid fik Jordan B. Peterson adgangen til sine Google- og YouTube-konti tilbage.

Det skete, efter canadieren, der er professor ved universitetet i Toronto, tidligere i går var blevet blokeret fra sine konti af de to selskaber. Eller reelt bare af Google, da Google ejer YouTube.

Kendt for kritik af kønsneutralitetslovgivning

Jordan B. Peterson blev for alvor kendt, da han sidste år gik ind i debatten om den canadiske kønsneutralitetslovgivning og kritiserede den såkaldte ‘Bill C-16‘.

Professoren opfattede loven som en trussel mod ytringsfriheden og endnu et skridt i retning af et politisk korrekt samfund og lavede en serie af YouTube-videoer om emnet, som gjorde ham populær i brede kredse.

Disse videoer lagde grunden for, at Jordan B. Peterson i dag følges af flere end 350.000 på YouTube.

‘Bill C-16’ blev siden, i juni i år, vedtaget. Den betyder, at det kan være forbundet med fængselsstraf at bruge det forkerte pronomen – for eksempel han – om andre.

En kafkask udelukkelse

Mens Jordan B. Peterson i går var uden adgang til sine konti, forsøgte han forgæves at få en forklaring på situationen.

Google bekræftede over for professoren, at han var udelukket fra sine konti, men forklarede ikke, hvad det skyldtes.

– We understand you’ve recently been unable to access your Google account, and we appreciate you contacting us, lød det ifølge The Daily Caller i et svar fra Google til Jordan B. Peterson.

Google skrev ved samme lejlighed, at professoren ikke skulle se frem til at få adgang til sine konti igen.

– After review, your account is not eligible to be reinstated due to a violation of our Terms of Service, lød det.

En besked, som frustrerede Jordan B. Peterson.

– Jeg har haft den konto i mindst, lad os sige 15 år, sagde han til onlinemediet.

– Alle mine korrespondancer er i den konto. Det er hundrede af tusinder af e-mails fra personer i hele verden, tilføjede han.

Politisk motiveret censur?

Over for The Daily Caller lagde Jordan B. Peterson ikke skjul på, at han mistænker udelukkelsen for at være politisk motiveret.

– Det forhold, at de kiggede kontoen igennem og besluttede, at min konto ikke er berettiget til at blive genåbnet, indikerer for mig, at det enten drejer sig om en meget mystisk fejl, eller at der er noget politisk på spil, der har med censur at gøre, sagde professoren, og den tanke var ikke forsvundet, da han i går aftes, trods Googles første afvisning, igen fik adgang til sine konti.

– Min gmail/YouTube-konto er tilbage. Hvorfor var den lukket ned? Hvem ved, hvorfor de nægtede at genåbne den? Hvorfor åbnede de den igen?, skrev Jordan B. Peterson på Twitter, da han, omkring klokken 20.30 dansk tid, igen havde adgang til sin YouTube-konto og sin Gmail-konto.

Et spørgsmål, ingen foreløbig har kunnet give den canadiske professor et tilfredsstillende svar på.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview