Skal værnepligten også gælde for kvinder?

Ligestillingsordfører for Venstre, Jakob Engel-Schmidt, ønsker at ligestille mænd og kvinder i forhold til værnepligt. Billede: Arkivfoto/ft.dk, fotograf: Steen Brogaard.

Venstres ligestillingsordfører, Jakob Engel-Schmidt, vil ligestille mænd og kvinder i forhold til værnepligt. Er det en god idé?

Ifølge Venstres ligestillingsordfører, Jakob Engel-Schmidt, bør mænd og kvinder ligestilles i forhold til værnepligt. Det meddelte venstrepolitikeren i påsken på Facebook.

– Skal vi endelig have flere værnepligtige, bør vi overveje at inkludere begge køn. Kongerigets sikkerhed er fælles ansvar, lød tilkendegivelsen fra Jakob Engel-Schmidt på det sociale medie.

Men er du enig med ham i det?

Skal værnepligten laves om, så også unge kvinder skal bruge måneder af deres liv i mudder og uniform? Eller er systemet godt, som det er nu, hvor kun mænd skal aftjene værnepligt?

Hvad mener du?

I håbet om at kunne se, om der er forskel på holdningen til spørgsmålet mellem mænd og kvinder, er meningsmålingen delt op i to. Er du kvinde, skal du stemme i den første boks. Er du mand, i den anden.

AFSTEMNING FOR KVINDER: Skal værnepligten også gælde for kvinder?

 

AFSTEMNING FOR MÆND: Skal værnepligten også gælde for kvinder?

 

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.