Skal værnepligten også gælde for kvinder?

Ligestillingsordfører for Venstre, Jakob Engel-Schmidt, ønsker at ligestille mænd og kvinder i forhold til værnepligt. Billede: Arkivfoto/ft.dk, fotograf: Steen Brogaard.

Venstres ligestillingsordfører, Jakob Engel-Schmidt, vil ligestille mænd og kvinder i forhold til værnepligt. Er det en god idé?

Ifølge Venstres ligestillingsordfører, Jakob Engel-Schmidt, bør mænd og kvinder ligestilles i forhold til værnepligt. Det meddelte venstrepolitikeren i påsken på Facebook.

– Skal vi endelig have flere værnepligtige, bør vi overveje at inkludere begge køn. Kongerigets sikkerhed er fælles ansvar, lød tilkendegivelsen fra Jakob Engel-Schmidt på det sociale medie.

Men er du enig med ham i det?

Skal værnepligten laves om, så også unge kvinder skal bruge måneder af deres liv i mudder og uniform? Eller er systemet godt, som det er nu, hvor kun mænd skal aftjene værnepligt?

Hvad mener du?

I håbet om at kunne se, om der er forskel på holdningen til spørgsmålet mellem mænd og kvinder, er meningsmålingen delt op i to. Er du kvinde, skal du stemme i den første boks. Er du mand, i den anden.

AFSTEMNING FOR KVINDER: Skal værnepligten også gælde for kvinder?
×

 

AFSTEMNING FOR MÆND: Skal værnepligten også gælde for kvinder?
×

 

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *