6. december, 2023

Socialdemokraterne åbner »tæve-hotline« efter nye henvendelser om krænkende adfærd i Hav-sag

Socialdemokratiet har besluttet at tilbyde telefonisk rådgivning til kvindelige medlemmer, der har følt sig krænket af ex-socialdemokraten Thomas Hav. Det sker, efter partiet har modtaget nye henvendelse i sagen. Billede: Screenshot, Facebook/arkivfoto.

Kvindelige socialdemokrater, der har oplevet upassende opførsel fra ex-socialdemokraten Thomas Hav, tilbydes nu telefonisk rådgivning.

Socialdemokratiet har besluttet at tilbyde telefonisk rådgivning til kvindelige medlemmer, der har følt sig krænket af ex-socialdemokraten Thomas Hav.

Det sker, efter partiet har modtaget nye henvendelser fra kvinder, der har oplevet krænkende adfærd fra den tidligere socialdemokrat.

– Siden januar har der været fem-seks henvendelser fra kvinder, der har oplevet noget upassende og ubehageligt med Thomas Hav, siger Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, til TV 2 Nord.

Min tæve

Mønstret har i flere tilfælde været det samme som i den oprindelige sag, der fik Thomas Hav smidt ud af partiet i januar.

Det tidligere regionsrådsmedlem har kontaktet kvinderne online for at diskutere politik, men har siden tilføjet seksuelle over- og undertone til samtalerne. Ved flere lejligheder blandt andet ved at kalde kvinderne »min tæve«.

Flere kvindelige socialdemokrater fortæller, at ex-socialdemokraten Thomas Hav har kaldt dem »min tæve« i onlinesamtaler. Billede: Screenshot, Facebook.

Vores telefon er åben

Tilbuddet om telefonrådgivning kommer for at sikre, at alle kvindelige socialdemokraterne, der har følt sig krænket af Thomas Hav, har mulighed for at tale med partiet om deres oplevelser.

– Vi har konstateret – desværre – at det ikke har været en enlig sag. Der er andre, der føler, at de har oplevet en upassende adfærd. Hvis man har behov for at snakke om det, så lytter vi gerne i forhold til de oplevelser, de måtte have haft, siger Jan Juul Christensen til TV 2 Nord.

Konkret har kvindelige medlemmer mulighed for at ringe til partikontoret eller direkte til Jan Juul Christensen.

– Hvis nogen har oplevet noget upassende enten med ham, eller andre steder, så er vores telefon åben, siger partisekretæren.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview