Sofie Hagen: Mænd rager på mig i busser og tog

Sofie Hagen fortæller på Twitter, at hun tre gange er blevet udsat for »groping« i den offentlige transport i Danmark. Billede: Screenshot, dokumentar, ‘Temalørdag: Det er fedt at være tyk’, dr.dk/tv/Wikipedia.org, foto: Leif Jørgensen.

»Jeg har prøvet det fire gange«, fortæller standupkomiker og FedFront-talskvinde Sofie Hagen om at blive taget på af mænd i den offentlige transport.

»Groping« – at tage på fremmede uden deres samtykke, typisk på offentlige steder – er langt mere udbredt, end man måske kunne tro. Ja, faktisk er det noget, de fleste kvinder oplever.

Det mener standupkomiker og FedFront-talskvinde Sofie Hagen, der har taget emnet op på Twitter.

– Jeg kan virkelig ikke komme i tanke om en kvinde, jeg kender, der ikke har prøvet det, skriver hun i et af sine tweets.

»Jeg har prøvet det fire gange«

Selv er Sofie Hagen blevet udsat for groping fire gange.

– Jeg har prøvet det fire gange. Tre i Danmark, én gang i Storbritannien, skriver den 28-årige kropsaktivist i et andet tweet.

– Første gang, da jeg var 18 og skidebange. Jeg frøs og lod det ske, tilføjer hun.

I forbindelse med sine tweets om emnet har Sofie Hagen startet en afstemning på det sociale medie, hvor kvinder kan svare på, om de har været udsat for groping eller ej.

– Hej kvinder, svar venligst: Er du nogensinde blevet udsat for groping af en mand i den offentlige transport (uden dit samtykke)? Jeg frygter, det er fucking normalt, skriver hun.

Undertegnede klikkede på »ja« som nummer 855 for at se resultatet. Det fordeler sig i skrivende stund med 50 procent på »ja« og 50 procent på »nej«.

Resultatet af afstemningen på Sofie Hagens Twitter-profil, da jeg havde stemt på »ja«.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

4 thoughts on “Sofie Hagen: Mænd rager på mig i busser og tog

 • 14. juni 2017 kl. 05:55
  Permalink

  Der er 3 problemer med denne type afstemninger.

  1. Respondenterne er ikke nødvendigvis særlig repræsentative for befolkningen som helhed.
  Dem der følger Sofie Hagen på Twitter er ikke et tværsnit af befolkningen. Dertil kommer, at hurtigt spredes blandt særlige interessegrupper, og slet ikke i andre.

  2. Især under anonymitet kan folk finde på at svare usandt i den hensigt at resultatet skal vække opsigt og sætte dagsorden for medier og politikere.

  3. Nogle vælger altid den mest spektakulære svarmulighed hvis en sådan gives.

  Som eksempel på 2 & 3, kan f.eks nævnes en reel statistiske spørgeundersøgelse fra USA (som må formodes at have forsøgt at undgå punkt 1 efter bedste evne)

  https://www.theguardian.com/world/2013/apr/02/americans-obama-anti-christ-conspiracy-theories

  25% af deltagerne svarede ja til at daværende præsident Obama muligvis eller helt sikkert var antikrist, der bebudede jordens endeligt.

  Af dem der svarede helt sikkert, var 20% republikanere og 6% demokrater. Man kan kun gisne om hvor mange af republikanerne der svarede som de gjorde af politiske årsager (punkt 2), men de 6% registerede demokrater burde give os en nogenlunde ide om den statistiske vægt af punkt 3.

  Svar
 • 14. juni 2017 kl. 10:05
  Permalink

  Maybe on crowded public transport its just sodding hard avoiding it because your diameter is rather huge?

  Svar
 • 4. juli 2017 kl. 11:29
  Permalink

  Jeg er bange for, det skyldes, at Sofie drager … Jeg husker en anden kvinde, der ligeledes ustandseligt var udsat for mænds utilbørlige tilnærmelse!

  – – –

  Svar
 • 7. juli 2017 kl. 13:16
  Permalink

  Danske mænd opdrages til ikke at beføle ukendte kvinder, mens andre har en anden kulturbaggrund. Blandt mange indvandrere er indstillingen at en utildækket kvinde ikke beskyttet af et mandligt familiemedlem er frit bytte som dansk luder, så mon ikke det er indvandrerdrenge som i bussen har forgrebet sig på Sofie Hagen. Det passer også med at fede piger regnes som de mest attraktive i mange mellemøstlige lande.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *