25. juli, 2024

Sofie Hagen: Mænd rager på mig i busser og tog

Sofie Hagen fortæller på Twitter, at hun tre gange er blevet udsat for »groping« i den offentlige transport i Danmark. Billede: Screenshot, dokumentar, ‘Temalørdag: Det er fedt at være tyk’, dr.dk/tv/Wikipedia.org, foto: Leif Jørgensen.

»Jeg har prøvet det fire gange«, fortæller standupkomiker og FedFront-talskvinde Sofie Hagen om at blive taget på af mænd i den offentlige transport.

»Groping« – at tage på fremmede uden deres samtykke, typisk på offentlige steder – er langt mere udbredt, end man måske kunne tro. Ja, faktisk er det noget, de fleste kvinder oplever.

Det mener standupkomiker og FedFront-talskvinde Sofie Hagen, der har taget emnet op på Twitter.

– Jeg kan virkelig ikke komme i tanke om en kvinde, jeg kender, der ikke har prøvet det, skriver hun i et af sine tweets.

»Jeg har prøvet det fire gange«

Selv er Sofie Hagen blevet udsat for groping fire gange.

– Jeg har prøvet det fire gange. Tre i Danmark, én gang i Storbritannien, skriver den 28-årige kropsaktivist i et andet tweet.

– Første gang, da jeg var 18 og skidebange. Jeg frøs og lod det ske, tilføjer hun.

I forbindelse med sine tweets om emnet har Sofie Hagen startet en afstemning på det sociale medie, hvor kvinder kan svare på, om de har været udsat for groping eller ej.

– Hej kvinder, svar venligst: Er du nogensinde blevet udsat for groping af en mand i den offentlige transport (uden dit samtykke)? Jeg frygter, det er fucking normalt, skriver hun.

Undertegnede klikkede på »ja« som nummer 855 for at se resultatet. Det fordeler sig i skrivende stund med 50 procent på »ja« og 50 procent på »nej«.

https://twitter.com/SofieHagen/status/874650152803422209

https://twitter.com/SofieHagen/status/874649226487242754

Resultatet af afstemningen på Sofie Hagens Twitter-profil, da jeg havde stemt på »ja«.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview