Ligestillingsnyt

Trine Bramsen ny ligestillingsminister

Transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard.

Trine Bramsen (S) er ny ligestillingsminister. Bramsen afløser partifællen Peter Hummelgaard Thomsen.

Danmark har fået ny ligestillingsminister. Det sker som konsekvens af en regeringsrokade, Mette Frederiksen (S) har foretaget efter Benny Engelbrechts (S) farvel til posten som transportminister.

Den nye ligestillingsminister er Trine Bramsen, som overtager ministeriet efter Peter Hummelgaard Thomsen. Bramsen, som er cand.scient.soc. fra RUC, har været medlem af Folketinget siden 2011 og kommer til fra en position som forsvarsminister.

I forbindelse med rokaden flyttes flere ministerier. Bramsen bliver således minister for både transport og ligestilling.

IT-nørder og kvindelige brandslukkere

40-årige Trine Bramsen har en fortid som sit partis medlem af Kvinderådet og har i årenes løb markeret sig med flere bemærkelsesværdige udtalelser om køn og ligestilling.

I 2013 skabte Bramsen stor furore, da hun i et debatindlæg opfordrede mandlige »IT-nørder« til at »smide tennissokkerne« og tale, »så vi kan forstå det«.

»Jeg kunne aldrig drømme om at dømme folk på deres påklædning. For min skyld må man se ud, som man vil, og leve som man ønsker. Men som kvinde må jeg alligevel undres. Her sidder Danmarks fremtid bag skærmen iført tennissokker og gør dermed alt, hvad der overhovedet kan gøres, for at undgå kvindekontakt. Det undrer mig hvorfor. Er det mon med vilje, at computermænd ofte gør alt hvad de kan for at være så lidt attraktive som overhovedet muligt? Er det noget man lærer på uddannelsen?,« skrev Bramsen og tilføjede lidt efter:

»Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor ærgerligt det er, at så mange singlekvinder – herunder flere af mine veninder – leder efter en potentiel og engageret partner. Dette når han måske sidder derhjemme iført tennissokker og en t-shirt med en sjov joke om Microsoft eller teksten ”I know HTML”. Kunne man bare en lørdag aften forestille sig, at de it-nørder, der normalt sidder hjemme foran skærmen eller spiller World Of Warcraft med vennerne, smed tennissokkerne og kom ud. At der blev indkøbt en ny t-shirt, håret blev redt og nørdsproget nedtonet lidt.«

I 2019 blandede Bramsen sig igen i kønsdebatten, da hun ville ændre kulturen blandt brandmænd for at få flere kvinder i korpset.

– Vi kvinder er generelt gode til brandslukning. Derfor giver det mening, at vi også er en del af den fysiske brandslukning, sagde den daværende forsvarsminister.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

4 thoughts on “Trine Bramsen ny ligestillingsminister

 • Laila Nielsen

  Tillykke med dine nye poster Tine Bramsen .

  Efter endnu et drab på en ung kvinde, hvilket der har været for mange af gennem tiden, foreslår jeg peberspray som en af flere muligheder. De fleste Mænd er jo skabt fysisk stærkere end kvinder !

  Vh Laila.

  Svar
 • Tilbagelænet Realist

  Tillykke Trine Bramsen !

  Nu har du chancen for at løse alle problemet med ligestilling i Danmark.
  Løsningen er så selvindelysende, at det er helt ubegribeligt den ikke for længst er iværksat.

  Forbyd drengefødsler, og indfør hårde straffe for samt øjeblikkelig likvidation af resultatet af denne forbrydelse. Udryd Y-kromosomet og I har skabt paradis på jord i lille Danmark.

  Der går ikke en dag hvor jeg ikke begræder at jeg er uheldigvis er udstyret med Y-kromosomet. Det er opslidende at vide sig det mest forhadte levende væsen i universet !!

  Svar
 • Tilbagelænet Realist

  Der er ikke noget sted at poste det her, men det skal ud alligevel !

  Pia Olsen Dyhr bedyrer højt og flot i en kronik i JP, at ingen skal bestemme over vores ytringsfrihed.
  Det er godt nok et bemærkelsesværdigt udsagn, idet hun som den gode feminist hun er går ind for total ytringsforbud mod mænd. Mænds mulighed for bare at “tale” med hinanden online er hele tiden under angreb, bliver hele tiden indskrænket under påskud af hadtale. Bermærkelsesværdigt eftersom “MeeToo” “Kill all men” og “I hate all men” og lignende sites promoveres alle steder. Den systemiske sexisme er overalt og har fuldstændig gennemtrængt samfundet.
  Kvinder ynder at tale om et imaginært glasloft, men dette loft gælder altså kun for mænd. Alle har pligt til at ansætte kvinder, ingen har pligt til at ansætte mænd. I skolerne forgudes pigerne mens drengene forbandes. Universiteterne har påbud om at ansætte kvindelige forskere fremfor mandlige, ligesom der er programmer der udelukkende går til ansættelse af kvinder med behørig undtagelse fra ligehandlingsloven selvfølgelig (som i øvrigt er en komplet vittighed) Har mænd overhovedet adgang til forskerstillinger nu om dage ?? Der er påbud om at indstille kvinder frem for mænd til bestyrelser. Virksomheder har påbud om at ansætte kvinder i lederstillinger frem for mænd. Hvor er det glasloft for kvinder ?? Det er ren projektion og propaganda. Det er rendyrket sexisme, men tæller ikke fordi det er mod mænd.

  Vi mænd kan ligesågodt indse det – vi er uønskede i det her samfund !
  Vi bør tage det til os, fravælge familie totalt, leve solitært og lære at opdyrke maskuline venskaber der kan vare hele livet. Leve et simpelt liv med mindst mulig bidrag til samfundet, og bruge velfærds-samfundet mest muligt. Har du trang til at starte en virksomhed så flyt til lande der påskønner den slags og ikke kun arbejder på at tage det fra dig.
  Når samfundet vender os mænd ryggen vender vi mænd samfundet ryggen – så enkelt er det !

  Svar
  • HØRT! Godt skrevet! :’)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *