23. maj, 2024

27 ansatte på TV 2 har følt sig krænket over et eller andet det seneste år

2,3 procent af medarbejderne på TV 2 har følt sig krænket over et eller andet i løbet af de sidste 12 måneder. Det viser TV 2’s seneste medarbejdertrivselsundersøgelse. Hvad de har følt sig krænket af, viser den dog ikke. Billede: Wikimedia Commons, fotograf: Finn Årup Nielsen.

Det viser TV 2’s seneste medarbejdertrivselsundersøgelse, som dog ikke fortæller, hvad medarbejderne har følt sig krænket af.

Ifølge TV 2’s seneste medarbejdertrivselsundersøgelse, som blev præsenteret for medarbejderne i går, har 27 af de i alt 1.209 medarbejdere, der har svaret, oplevet en krænkende handling af seksuel karakter på TV 2 inden for det sidste år.

Det er imidlertid ikke sans for deltaljer, der præger undersøgelsen.

Det fortæller tillidsrepræsentant på TV 2, Lennart Sten, til Ekstra Bladet.

27 har følt sig krænket over et eller andet

Undersøgelsen siger intet om, hvor mange gerningsmænd der er tale om. I princippet kan den samme person stå bag alle 27 hændelser.

– Måske er det én person, som har gjort noget 27 gange. Måske er det 27 forskellige – det skelner undersøgelsen ikke imellem, siger Lennart Sten.

Undersøgelsen siger heller intet om, hvad de krænkede har følt sig krænket af. Det kan være alt fra grove overgreb til petitesser.

– Nogle af de 27 tilfælde kan også sagtens være i en kategori, hvor det har været ordnet på stedet, fordi vi øver os i at sige til og fra. Hvis jeg f.eks. har lagt en hånd på en kvindes skulder, og hun har sagt ‘Lennart – det må du ikke’ og jeg har sagt ‘undskyld’, og så blev det løst dér, forklarer Lennart Sten.

– Undersøgelsens resultat betyder grundlæggende bare, at 27 har skrevet ‘ja’ i feltet og har følt sig krænket over et eller andet, uddyber han.

Konfliktende udtalelser fra tillidsrepræsentanten

Lennart Stens udtalelser til Ekstra Bladet står i kontrast til, hvad han tidligere har udtalt om undersøgelsen til fagbladet Journalisten.

– Tallene viser mig, at der er 27 mænd på TV 2, som skal tænke over, hvordan de optræder sammen med deres kolleger, sagde Lennart Sten ifølge en artikel, Journalisten bragte i går.

Det harmonerer ikke med, hvad Lennart Sten siger i dag:

– Måske er det én person, som har gjort noget 27 gange. Måske er det 27 forskellige – det skelner undersøgelsen ikke imellem.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview