26. maj, 2024

Ægyptisk parlamentsmedlem: Omskær kvinder af hensyn til mænd

Ægyptiske mænd er seksuelt svage, og derfor er omskæring af kvinder nødvendigt, mener ægyptisk parlamentsmedlem. Billede: Arkivfoto.
Ægyptiske mænd er seksuelt svage, og derfor er omskæring af kvinder nødvendigt, mener ægyptisk parlamentsmedlem. Billede: Arkivfoto.

Ægyptiske mænd fristes let, og derfor bør ægyptiske kvinders sexlyst reduceres gennem omskæring, mener medlem af det ægyptiske parlament Elhamy Agina.

Ægyptens mænd er seksuelt svage, og derfor er det nødvendigt at dæmpe de ægyptiske kvinders seksuelle lyster gennem omskæring.

Det mener det ægyptiske parlamentsmedlem Elhamy Agina.

– Vi er en befolkning, hvis mænd lider af seksuel svaghed, hvilket er evident, idet Ægypten er blandt verdens største konsumenter af seksuelle stimulanser, som kun de svage vil anvende, siger Agina.

– Hvis vi stopper FGM, får vi brug for stærke mænd, og vi har ikke mænd af den slags, tilføjer han.

FGM er en forkortelse for female genital mutilation, omskæring af kvindelige kønsorganer.

9 af 10 er omskårede

Omskæring af kvinder har officielt været forbudt i Ægypten siden 2008, men er fortsat meget udbredt.

En undersøgelse fra det ægyptiske sundhedsministerium fra 2015 viser, at 90 procent af de ægyptiske kvinder i alderen 15 til 49 er omskårede.

Elhamy Aginas udtalelser citeres af flere regionale medier, som refererer til ikke-engelsksprogede Parlmany.com. Ingen større internationale medier har bragt historien.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview