17. juli, 2024

Antifeministisk advokat hovedmistænkt for drab på kvindelig dommers søn

Antifeminist og manderettighedsadvokat Roy Den Hollander er FBI's hovedmistænkte for drabet på dommer Ester Salas' søn. Billede: Pixabay.com.
Antifeminist og manderettighedsadvokat Roy Den Hollander er FBI’s hovedmistænkte for drabet på dommer Ester Salas’ søn. Billede: Pixabay.com.

Advokat Roy Den Hollander formodes at være gerningsmanden bag et angreb på dommer Esther Salas, der kostede hendes 20-årige søn livet.

Opdateret, 23/7-2020, 9:26.

Selverklæret antifeminist og manderettighedsadvokat Roy Den Hollander menes at være gerningsmanden bag et angreb på dommer Esther Salas’ hjem i North Brunswick, New Jersey, der fandt sted søndag.

Her blev Salas’ 20-årige søn, Daniel Anderl, dræbt af skud og hendes mand, Mark Anderl, hårdt såret.

Esther Salas selv befandt sig i husets kælder, da angrebet skete, og slap uskadt, fortæller The New York Times.

Roy Den Hollander blev mandag fundet død nær Liberty, to timers kørsel fra Salas’ hjem.

Den Hollander, som ifølge CNN er FBI’s hovedmistænkte, formodes her at have taget sit eget liv efter angrebet på Salas’ hjem. Han blev 72 år gammel.

Antifeministisk advokat

sin hjemmeside reklamerer nu afdøde Roy Den Hollander med at være »anti-feminist lawyer.«

Med store bogstaver lyder hans første budskab til potentielle klienter og andre besøgende på siden: »Now is the time for all good men to fight for their rights before they have no rights left. Contact Roy to help battle the infringement of Men’s Rights by the Feminists and their fellow sisters the PCers.«

Den Hollander førte mange sager om ligestilling ved de amerikanske domstole, nogle i den lette ende, for eksempel om diskotekers ret til at give kvinder rabat, andre i den tungere, blandt andet om kønsdiskrimination i det amerikanske militær.

Sin modstand mod feminisme og et retssystem, som efter hans opfattelse diskriminerede mænd, havde Den Hollander efter eget udsagn fra et mislykket ægteskab med en russisk kvinde i sluthalvfemserne. Det fortæller The Independent.

I 2008 beskyldte Den Hollander Columbia University for at gøre feminisme til »en religion« på universitetet gennem dets kvindestudier. Den Hollander foreslog, at der blev etableret mendestudier, der skulle »lære mænd at opdage og håndtere den magt, kvinder ofte bruger til at manipulere mænd.«

i 2010 skrev Del Hollander på manderettighedssiden ‘A Voice for Men’, at det var usandsynligt, at mandebevægelsen ville kunne rejse penge nok til at udøve politisk indflydelse i USA. Men, tilføjede han, »der er en tilbageværende kilde til magt, som mænd næsten har monopol på – skydevåben.«

Havde Salas som dommer

Den Hollander havde i mindst én sag Ester Salas som dommer. Salas afviste dele af Del Hollanders sag, men lod andre gå videre.

Den Hollander skrev efterfølgende nedsættende om Salas. I en selvudgivet bog på 1.700 sider kaldte han hende ifølge The New York Times »en doven og inkompetent latinadommer, udpeget af Obama.«

I 2019 overdrog Den Hollander sagen til andre advokater i erkendelse af, at han ikke ville være i stand til at følge den til dørs. Det skete, efter han i oktober 2018 havde fået konstateret terminal cancer.

I afslutningen af sin selvudgivne 2019-bog skrev Den Hollander, at han kunne »mærke dødens hånd« på sin skulder, og at »intet i dette liv betyder noget mere.«

Politiet efterforsker et muligt link til drabet på manderettighedsadvokat Marc Angelluci, som fandt sted forrige lørdag.

I begge sager har den formodede gerningsmand være iført en uniform fra kurervirksomheden FedEx.

FedEx samarbejder ifølge The New York Times med myndighederne for at opklare, hvilken rolle firmaets uniformer spiller i de to sager.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview