19. maj, 2024

Bumble: Dating-appen, der er på kvinders side

På dating-appen Bumble kan mænd kun skrive til de kvinder, der er blevet kontaktet af. Billede: Bumble.com.
Slut med uønskede beskeder fra tilfældige mænd: På dating-appen Bumble kan mænd kun skrive til kvinder, de er blevet kontaktet af. Billede: Bumble.com.

På dating-appen Bumble bestemmer kvinder selv, hvem de vil skrive med – og opfører en mand sig dumt, smider Bumble ham ud.

Det er træls at modtage klamme eller ubehagelige beskeder fra personer, man ikke kender, og på dating-apps som Tinder og Happn er der ikke andet at gøre end at ignorere beskederne og blokere afsenderen.

Sådan er det ikke på dating-appen Bumble – i hvert fald ikke for kvinder. For her kan mandlige brugere først skrive til en kvinde, når hun har taget den indledende kontakt. Og opfører en mand sig respektløst, er Bumble på kvindens side og blokerer ham fra appen.

Til kamp mod kvindehad

At Bumble mener sine regler alvorligt, fik den nu tidligere mandlige bruger Connor for et par dage siden at føle.

Han var i en chat med den kvindelige bruger Ashley blevet vred over, at hun indledte samtalen med at spørge ham, hvad han arbejdede med, og skrev til hende, at han var træt af »entitled gold digging whores«, som er mere interesserede i, hvad han tjener, end hvem han er som menneske.

Det reagerede ikke bare Ashley, men også Bumble på. Dating-appen blokerede straks Connor og forklarer nu i et indlæg på sin blog, hvorfor det skete, og hvad Bumbles mission er.

– Vi har tænkt os at udvide vores rækkevidde og sikre os, at kvinder overalt modtager beskeden om, at de er præcis lige så ’empowerede’ i deres privatliv, som de er i deres arbejdsliv. Vi har tænkt os at fortsætte med at bygge en verden, som får smalsporede, kvindehadende drenge som dig til at føle sig uddaterede, skriver Bumble blandt andet i indlægget, som afsluttes med hashtaggene #ImWithAshley og #LaterConor.

Bumble har offentliggjort dele af chatten mellem Ashley og Connor, som førte til blokeringen af Connor. De offentliggjorte chatbeskeder kan læses nedenfor.

Bumble1 Bumble2 Bumble3

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview