Dårligt nyt for spanske tyre: Madrid forbyder ‘manspreading’

Skilte mod ‘manspreading’ – at sidde med unødigt spredte ben – opsættes i den kommende tid i Madrids busser. Billede: EMT Madrid/arkivfoto.

Brugere af bybusser i Madrid vil snart se et nyt skilt, der henstiller til, at mandlige passagerer ikke fylder unødigt meget, når de sidder med spredte ben.

Det, feminister kalder ‘manspreading’ – at mænd fylder ved at sidde med spredte ben – er snart fortid i busserne i Spaniens hovedstad, Madrid.

I hvert fald hvis madridanerne følger opfordringen fra byens trafikselskab, EMT Madrid, der i den kommende tid opsætter skilte i busserne, der opfordrer mandlige passagerer til at samle benene.

Det nye skilt, som med et rødt kryds viser, at det er forbudt at opføre sig som på billedet. Billede: EMT Madrid.

I en officiel udmelding siger EMT Madrid ifølge CNN, at opsætningen af de nye skilte sker for at minde folk om at behandle hinanden ordentligt i den offentlige transport.

– Det nye skilts opgave er at minde folk om nødvendigheden af at opføre sig civiliseret og respektere andre buspassagerers plads, lyder det fra EMT Madrid.

– Det nye skilt ligner dem, der allerede findes i andre transportsystemer i verden og indikerer forbud mod kropsstillinger, der genererer andre mennesker, tilføjer transportselskabet.

Konsekvens af feministisk kampagne

De nye skilte kommer, efter spanske kvindegrupper tidligere i år har ført kampagne mod manspreading under hashtagget #MadridSinManspreading, som betyder #MadridUdenManspreading.

Det er dog ikke alle, der har støttet den feministiske kampagne.

Nogle spanske mænd har protesteret mod den med billeder af kvinder, der fylder i offentlig transport, angiveligt for at vise, at problemet med at optage plads ikke er forbeholdt mænd.

Men de må altså sande, at det er dem – mændene – der af byens transportselskab fremover bliver bedt om at samle benene.

 

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *