27. maj, 2024

Dårligt nyt for spanske tyre: Madrid forbyder ‘manspreading’

Skilte mod ‘manspreading’ – at sidde med unødigt spredte ben – opsættes i den kommende tid i Madrids busser. Billede: EMT Madrid/arkivfoto.

Brugere af bybusser i Madrid vil snart se et nyt skilt, der henstiller til, at mandlige passagerer ikke fylder unødigt meget, når de sidder med spredte ben.

Det, feminister kalder ‘manspreading’ – at mænd fylder ved at sidde med spredte ben – er snart fortid i busserne i Spaniens hovedstad, Madrid.

I hvert fald hvis madridanerne følger opfordringen fra byens trafikselskab, EMT Madrid, der i den kommende tid opsætter skilte i busserne, der opfordrer mandlige passagerer til at samle benene.

Det nye skilt, som med et rødt kryds viser, at det er forbudt at opføre sig som på billedet. Billede: EMT Madrid.

I en officiel udmelding siger EMT Madrid ifølge CNN, at opsætningen af de nye skilte sker for at minde folk om at behandle hinanden ordentligt i den offentlige transport.

– Det nye skilts opgave er at minde folk om nødvendigheden af at opføre sig civiliseret og respektere andre buspassagerers plads, lyder det fra EMT Madrid.

– Det nye skilt ligner dem, der allerede findes i andre transportsystemer i verden og indikerer forbud mod kropsstillinger, der genererer andre mennesker, tilføjer transportselskabet.

Konsekvens af feministisk kampagne

De nye skilte kommer, efter spanske kvindegrupper tidligere i år har ført kampagne mod manspreading under hashtagget #MadridSinManspreading, som betyder #MadridUdenManspreading.

https://twitter.com/RecupMemoria/status/871654835740966912

https://twitter.com/mujeresenluchaa/status/872805798648434691

Det er dog ikke alle, der har støttet den feministiske kampagne.

Nogle spanske mænd har protesteret mod den med billeder af kvinder, der fylder i offentlig transport, angiveligt for at vise, at problemet med at optage plads ikke er forbeholdt mænd.

Men de må altså sande, at det er dem – mændene – der af byens transportselskab fremover bliver bedt om at samle benene.

https://twitter.com/ken_kpullo/status/871730480110084101

https://twitter.com/_Ansoc/status/871719080079896579

 

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview