24. maj, 2024

Danske feminister: »Der er ingen forkert måde at have en krop på«

Der er ingen forkert måde at have en krop på, mener to danske feminister, som sammen har startet bevægelsen FedFront. Billede: Arkivfoto.

De feministiske aktivister Andrea Storgaard Brok og Sofie Hagen har startet bevægelsen FedFront, der skal kæmpe for fede menneskers ret til at være fede.

Er det mere rigtigt at veje 75 kilo end 375 kilo?

Nej, mener Andrea Storgaard Brok og Sofie Hagen. Sammen står de bag bevægelsen FedFront, som skal udbrede det synspunkt, at rigtigt og forkert ikke eksisterer, når det kommer til kroppe.

– I sidste uge lancerede vi bevægelsen FedFront, som vi på vores hjemmeside kalder en ’fedtglorificerende og antikapitalistisk bevægelse’, hvori ’feministisk og aktivistisk’ er implicit, skriver de i et indlæg om den nye bevægelse i Politiken og fortsætter:

– Vores budskab er simpelt: Der er ingen forkert måde at have en krop på, og du har ret til at bestemme over din egen krop.

Kropshadet er medierne, slanke- og skønhedsindustriens ansvar

Ifølge Brok og Hagen er især medierne, skønhedsindustrien og slankeindustriuen skyld i samfundets opfattelse af fedme som noget forkert.

– Så til slanke- og skønhedsindustrien og alle dem, der understøtter et kropshadsk kapitalistisk system, vil vi sige: I bærer en stor del af skylden for, at kropshadet stortrives, skriver de feministiske aktivister og fortsætter:

– Og til medierne: Det er jeres ansvar, at tykke mennesker får eksponering og bliver repræsenteret som subjekter i debatten.

Sofie Hagen er stand-up-komiker og har længe haft fokus på fedme. Andrea Storgaard Brok har flere års erfaring som kropsaktivist og har blandt andet stået bag et safe space på Facebook for fede.

Du kan læse mere om FedFront på bevægelsens hjemmeside. Her finder du blandt andet en begrebsliste, vidnesbyrd samt mulighed for at tilslutte dig bevægelsen og blive fedmeaktivist.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview