Danskerne har fået nok af #MeToo-bevægelsen

Ifølge en afstemning på tv2.dk mener tre ud af fire danskere, at #MeToo-bevægelsen har taget overhånd. Billede: Screenshot, tv2.dk/arkivfoto.

Ifølge TV 2-afstemning mener tre ud af fire, at #MeToo-bevægelsen har taget overhånd. 46 procent svarer, at debatten er blæst helt ud af proportioner.

Danskerne har fået nok af #MeToo-bevægelsen.

I hvert fald hvis man skal tro den afstemning om emnet, TV 2 i øjeblikket gennemfører på sin hjemmeside.

#MeToo har taget overhånd

I skrivende stund har næsten 10.000 deltaget i afstemningen, og af dem mener langt de fleste, at #MeToo-bevægelsen er gået for langt.

På spørgsmålet: »Synes du, at #MeToo-bevægelsen har taget overhånd?«, svarer hele 78 procent således bekræftende.

Yderligere 11 procent mener, at vi er ved at nå et mætningspunkt, mens blot otte procent svarer, at #MeToo-bevægelsen har været helt på sin plads.

Screenshot af afstemning på tv2.dk.

100 franske kvinder tager afstand

TV 2-afstemningen afholdes, efter 100 franske kvinder har skrevet under på et fælles brev, der forsvarer mænds ret til at flirte med kvinder.

De 100 kvindelige forfattere, kunstnere og akademikere påpeger i brevet, at #MeToo-bevægelsen i nogle tilfælde har udviklet sig til puritanisme og en heksejagt på mænd.

Også i Danmark har flere kritiske røster kritiseret #MeToo-bevægelsen for at undergrave forholdet mellem kønnene.

– Nu har #MeToo-kampagnen raset længe nok, og det er på tide, at vi her i det dejlige, nybegyndte år vasker tavlen ren og kommer videre, skrev eksempelvis pensioneret skoleleder Lise Egholm i kommentaren ‘Stop #MeToo-kampagnen, og lad os hjælpe de virkelige ofre’ i Berlingske mandag.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *