23. februar, 2024

Danskerne har fået nok af #MeToo-bevægelsen

Ifølge en afstemning på tv2.dk mener tre ud af fire danskere, at #MeToo-bevægelsen har taget overhånd. Billede: Screenshot, tv2.dk/arkivfoto.

Ifølge TV 2-afstemning mener tre ud af fire, at #MeToo-bevægelsen har taget overhånd. 46 procent svarer, at debatten er blæst helt ud af proportioner.

Danskerne har fået nok af #MeToo-bevægelsen.

I hvert fald hvis man skal tro den afstemning om emnet, TV 2 i øjeblikket gennemfører på sin hjemmeside.

#MeToo har taget overhånd

I skrivende stund har næsten 10.000 deltaget i afstemningen, og af dem mener langt de fleste, at #MeToo-bevægelsen er gået for langt.

På spørgsmålet: »Synes du, at #MeToo-bevægelsen har taget overhånd?«, svarer hele 78 procent således bekræftende.

Yderligere 11 procent mener, at vi er ved at nå et mætningspunkt, mens blot otte procent svarer, at #MeToo-bevægelsen har været helt på sin plads.

Screenshot af afstemning på tv2.dk.

100 franske kvinder tager afstand

TV 2-afstemningen afholdes, efter 100 franske kvinder har skrevet under på et fælles brev, der forsvarer mænds ret til at flirte med kvinder.

De 100 kvindelige forfattere, kunstnere og akademikere påpeger i brevet, at #MeToo-bevægelsen i nogle tilfælde har udviklet sig til puritanisme og en heksejagt på mænd.

Også i Danmark har flere kritiske røster kritiseret #MeToo-bevægelsen for at undergrave forholdet mellem kønnene.

– Nu har #MeToo-kampagnen raset længe nok, og det er på tide, at vi her i det dejlige, nybegyndte år vasker tavlen ren og kommer videre, skrev eksempelvis pensioneret skoleleder Lise Egholm i kommentaren ‘Stop #MeToo-kampagnen, og lad os hjælpe de virkelige ofre’ i Berlingske mandag.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview