Ligestillingsnyt

Denne pige blev sendt hjem fra skole for at vise for meget

USA: Pige sendt hjem fra skole for at vise for meget. Dette var, hvad hun havde på.

»Kvindelige studerende må ikke vise deres kraveben, fordi det distraherer de mandlige studerende«, er reglen på den skole, der sendte denne pige hjem.

Det er nok svært for de fleste at gennemskue, hvad der skulle være galt med pigens tøj. Men det er det ikke for den skole, hun går på.

»Female students are not allowed to show their collar bone because it’s distracting the male students», lyder begrundelsen fra den skole i Kentucky, USA, der forleden sendte hende hjem, fordi hendes tøj ikke levede op til skolens regler. Det fortæller Smosh.com. Billedet er taget, inden pigen blev sendt hjem, og viser, hvad hun havde på.

Historien kommer på et tidspunkt, hvor skoler flere steder i USA kritiseres for alt for strenge regler for pigers påklædning. Kritikere kalder reglerne sexistiske og påpeger, at skolerne bør lære drengene ikke at lade sig distrahere i stedet for at tvinge pigerne til at dække sig til.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *