16. juli, 2024

»Dit baby-ansigt og anglende blik er umuligt at tage seriøst«

Mandlige politikere modtager også negative kommentarer om deres påklædning og fremtoning. Det har blandt andre Jakob Engel-Schmidt (V, tv.) og USA’s præsident, Donald Trump (th.), erfaret. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard/Wikimedia Commons.

Det er en myte, at kun kvindelige politikere modtager kommentarer om deres udseende. Det har Venstres Jakob Engel-Schmidt to konkrete eksempler på.

Påstanden om, at kvindelige politikere udsættes for kommentarer om deres udseende, mens mandlige ikke gør, er blevet gentaget igen og igen i de senere år.

– Den politiske debat og tone er altid hård, men den får bare en anden dimension, når det handler om kvinder, med hensyn til, hvilke ting man angriber. Det kan være det her med udseendet og med det seksuelle, sagde eksempelvis KVINFO’s daværende direktør, Nina Groes, i januar 2016.

Men det er en myte, at det forholder sig sådan.

For det er langt fra kun kvindelige politikere, der må finde sig i andre menneskers holdninger til, hvordan de ser ud, og hvordan de klæder sig.

Et eksempel på det er USA’s præsident, Donald Trump, der utallige gange er blevet hånet for sit hår og sine lange slips.

Et andet er Venstres ligestillingsordfører, Jakob Engel-Schmidt, der i de seneste dage på Facebook har delt eksempler på  kommentarer om sit udseende, han har modtaget.

Tænk dig om med DET udseende

Mandag aften delte Jakob Engel-Schmidt en besked, hvis afsender blandt andet beskyldte ham for at at ligne en »kræftpatient«.

– Se dig dog i spejlet, og tænk dig om med DET udseende, skrev den vrede kritiker blandt andet.

Onsdag aften delte venstrepolitikeren endnu en besked, denne gang en e-mail, under overskriften: ‘Dit baby-ansigt og anglende blik er umuligt at tage seriøst’.

– Du er en spradebasse og ikke særlig troværdig!, skrev afsenderen blandt andet i e-mailen og tilføjede lidt efter:

– Måske skulle du ligesom folkene i Liberal Alliance anlægge dig et stort fuldskæg for at dække over dit babyansigt?

I et svar kalder Jakob Engel-Schmidt e-mailen for »stærkt uhøflig og upassende« og tilføjer, at grovheden gør e-mailens budskab umuligt at forholde sig til.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview