DR sletter fuglebillede: »Rigtig mange kvinder blev i dag meget stødte«

Foto: Godhumor.dk
Foto: Godhumor.dk

Sexisme eller humor? DR P4 Østjylland slettede i dag et fuglebillede med en humoristisk tekst efter en klage fra en borger, der fandt det krænkende.

DR P4 Østjylland delte tidligere i dag et billede af fem fugleunger ledsaget af teksten: »Jeg er ikke fugleekspert. Men jeg tror det er fire hunner og en han« på sin Facebookside. Billedet ses ovenfor.

Billedet spiller på opfattelsen af kvinder som mere ‘pippende’ end mænd, og det faldt en borger for brystet. Vedkommende klagede til DR P4 Østjylland, som nu har fjernet billedet. Det meddeler kanalen på sin Facebookside.

DR-fjerner-fuglebillede-efter-sexismeanklager

»Rigtig mange kvinder blev i dag meget stødte«

På sin Facebookside forklarer DR P4 Østjylland, at rigtig mange kvinder har opfattet billedet som krænkende.

»Billedet i sig selv er ikke sexistisk. Teksten der komplementere[r] billedet er, da den hentyder til, at kvinder pipper mere end mænd. Det kan virke harmløst, men rigtig mange kvinder blev i dag meget stødte«, skriver kanalen i et svar til en spørger, der undrer sig over, at billedet er blevet fjernet.

DR P4 Østjylland uddyber, at billedet ikke lever op til DR’s egne standarder for god debat, som indebærer, at brugere skal debattere og poste indlæg uden racisme, sexisme eller som på på anden vis krænker seksuel orientering, politisk orientering med videre.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *