Ellen Trane Nørby ny ligestillingsminister

Portræt af Ellen Trane Nørby. Billede: Uvm.dk. Fotograf: Flemming Leitorp.
Portræt af Ellen Trane Nørby. Billede: Uvm.dk. Fotograf: Flemming Leitorp.

Ellen Trane Nørby er ny ligestillingsminister. »Ligestilling fremmes ikke af kvoter eller hykleri«, har hun tidligere udmeldt.

I den nye venstreregering bliver Ellen Trane Nørby minister for ligestilling. Ellen Trane Nørby er cand.mag. og 35 år gammel. Om sit nye hverv skriver hun på Facebook:

Kære Allesammen:-)

Tak for al jeres opbakning gennem tiden. Jeg glæder mig rigtigt meget til at påtage mig opgaven som Undervisning-, børne- og ligestillingsminister i Lars Løkke Rasmussen regering.

Vi skal sikre, at alle børn får en god start på livet. At uddannelse bliver en døråbner til ens fremtidsdrømme og en dannelsesrejse med smil på læben fremfor sur pligt. Ligestilling er lige muligheder og rettigheder, ikke millimeterprincip.

Rigtig god søndag til jer alle, jeg glæder mig til samarbejdet og til at komme igang med arbejdet.

Ellen Trane Nørby har et spændende politisk CV, som blandt andet rummer følgende: Medieordfører fra 2006, Politisk ordfører 2011-2014, socialordfører og ligestillingsordfører 2007-2011, og kulturordfører 2005-2007. Medlem af Udenrigsudvalget, Kulturudvalget, Klima-, Energi- og Bygningsudvalget og Grønlandsudvalget. Stedfortræder i Udenrigspolitisk Nævn.

Alle skal bedømmes på deres kvalifikationer, ikke deres køn

Med Ellen Trane Nørby som ligestillingsminister kan man forvente et fokus på kvalifikationer frem for kvoter. Den nye minister har flere gange understreget, at det er sådan, hun ser på ligestilling, fx i 2010, hvor hun skrev følgende:

“Ligestiling fremmes ved oplysning, gode eksempler og en klar beslutning om at bedømme alle på deres kvaliteter og ikke deres køn.  Ligestilling fremmes ikke af kvoter eller hykleri.”

Det skal blive spændende at følge Ellen Trane Nørbys virke som ligestillingsminister. Jeg håber på et tidspunkt at kunne lave et interview med hende om hendes syn på ligestilling. Foreløbig skal herfra lyde et tillykke til hende med posten.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

3 thoughts on “Ellen Trane Nørby ny ligestillingsminister

 • 17. september 2015 kl. 17:49
  Permalink

  Jeg synes ikke der er ligestilling på ansættelses-området vedr. de selvejende anbringelser-steder i Danmark. Der er næste ingen muslimske kvinder og mænd ansat, det skaber en skæv-vridning i pædagogikken som ikke gavner nogen.
  Bh.
  Iben🌸

  Svar
 • 18. januar 2017 kl. 09:14
  Permalink

  Kvinder betaler det samme som mænd i Tv licens og ved køb af tillægsprogrammer fra udbyderne. Så jeg har Eurosport for at se kvinde tennis. Men ak nej de viser herre tennis i timevis. Og det har de gjort i årevis. Der sker ikke en dyt på medie ligestillingsområdet.

  Og mens jeg er ved ligestilling er respekten for traditionelle kvindefag forværret. Respekten, betalingen og de ressourcer disse fag tildeles. Først og fremmest på børneområdet. Det er en stor skam, og vidner om kynismen, der har godt tag i DK via politikerne.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *