14. juli, 2024

‘En feminists bekendelser’ anmelder ‘En sømands bekendelser’

Facebooksider-i-konflikt-en-feminists-bekendelser-anmelder-en-soemands-bekendelser

Facebooksider i konflikt: Kvinden bag ‘En feminists bekendelser’ anmelder ‘Tommy Thailand – En sømands bekendelser’ for kvindehad.

Sarah Elizabeth Daley, der står bag siden ‘En feminists bekendelser’, vil have lukket Facebooksiden ‘Tommy Thailand – En sømands bekendelser’.

»Denne misogyne, sexistisk, racistisk og bare modbydelig mand har over 23.000 likes. Alene det første screenshot har over 200 likes. Der er ikke tale om gal mand på afveje. Det her er en kultur, og den er overalt. Jeg har allerede anmeldt hans side. I opfordres til at gøre det samme«, skriver hun blandt andet i et opslag om emnet.

Direkte sprogbrug og grov humor

Tommy Thailand, hvis navn må antages at være opdigtet, beskriver på Facebook sin side som en »Liderlig livsstilsblog til det ældre segment« og sig selv som »Forhenværende kaptajn på Mols-Linien. Nuværende førtidspensionist samt freelancesamfundsdebattør«. Foruden Facebooksiden har ‘Tommy’ også hjemmesiden tommythailand.com.

‘Tommy’ er populær blandt sine mere end 20.000 følgere for sit direkte sprogbrug og sin grove humor. I et opslag om den nyligt overståede boksekamp mellem Rudy Markussen og Patrick Nielsen skrev han blandt andet følgende:

»Boksekampen mellem det røde apparat der knapt evner at ytre en forståelig sætning, og ringvraget hvis karriere peakede dengang Rene Diff blev taget seriøst, var en farce uden sidestykke. Hvis kampen var en kvinde var hun blevet taget med magt og smidt i en skovbund, for større og mere ildelugtende narrefisse skal man lede længe efter«.

Flere har anmeldt

Det er kommentarer som den sidste, der får Daley til at anmelde siden og opfordre sine godt 5.000 følgere til at gøre det samme. I sit opslag, som kan ses her, giver hun adskillige eksempler på det, hun opfatter som kvindehad på ‘Tommys’ side.

Flere følgere på ‘En feminists bekendelser’ har meddelt, at de har fulgt opfordringen og anmeldt ‘Tommy Thailand – En sømands bekendelser’ til Facebook. Hvad konsekvensen bliver er endnu uvist. Facebook har før lukket sider som følge af klager.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview