14. juni, 2024

Exit Ellemann: Eva Kjer Hansen ny ligestillingsminister

Karen Ellemann Jensen (tv). er færdig på posten som ligestillingsminister. I hendes sted træder Eva Kjer Hansen (th.). Billede: Wikimedia Commons, fotograf: Johannes Jansson/Ft.dk, fotograf. Steen Brogaard.

Eva Kjer Hansen (V) blev i dag udnævnt til ny ligestillingsminister. Hun overtager posten fra Karen Ellemann Jensen (V).

Efter godt halvandet år på posten sagde Karen Ellemann Jensen tidligere i dag farvel som ligestillingsminister.

Det skete i forbindelse med en regeringsrokade, der blandt andet er forårsaget af tidligere forskningsminister Søren Pinds farvel til politik.

Exit Ellemann

Meddelelsen om ændringer blev ikke modtaget med glæde af den nu tidligere minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg var umådelig glad for at være en del af Udenrigsministeriet [som Ligestillingsministeriet hører under, red.], siger Karen Ellemann Jensen ifølge BT til Ritzau.

– Det er selvfølgelig med vemod, at man siger farvel sådan en dag som i dag, tilføjer hun.

Comeback til Eva Kjer Hansen

Den nye kvinde i spidsen for Ligestillingsministeriet er 53-årige Eva Kjer Hansen, der dermed gør et comeback til toppolitik.

Eva Kjer Hansen måtte for blot to år siden gå af som miljø- og fødevareminister, efter De Konservative havde mistet tilliden til hende.

Partiet lover dog ifølge BT, at der er slået en streg over fortiden.

Eva Kjer Hansen har tidligere i flere omgange været minister, blandt andet fra 2004 til 2007, hvor hun var socialminister og ligestillingsminister.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview