Ligestillingsnyt

Feminist om falske overgrebsanklager: Jeg er ligeglad med, at mænd mister deres arbejde

Emily Lindin (tv.) bekymrer sig ikke over, at falske anklager om seksuelle overgreb kan have alvorlige konsekvenser for de mænd, de rammer. Billede: Screenshots, Emily Lindin på Twitter/arkivfoto.

»Hvis nogle uskyldige mænds ry rammes i forbindelse med fjernelsen af patriarkatet, er det en pris, jeg er villig til at betale«, skriver hun på Twitter.

Falske anklager om voldtægt og andre seksuelle overgreb kan have alvorlige konsekvenser for de mænd, de rammer.

Men det er ikke et problem. I hvert fald ikke, hvis man spørger den amerikanske feminist Emily Lindin, der blandt andet er klummeskribent for Teen Vogue

Uskyldige mænds skæbner bekymrer mig ikke

– Her er en upopulær holdning: Jeg bekymrer mig faktisk overhovedet ikke over, at uskyldige mænd mister deres job på grund af falske anklager om seksuelle overgreb eller sexchikane, skriver hun på Twitter.

– For det første sker falske anklager kun meget sjældent, så overhovedet at tage det op nærmer sig at være en afsporingstaktik. Det er en mikroskopisk risiko i sammenligning med det foreliggende problem: verdensomspændende, systemisk undertrykkelse af halvdelen af befolkningen, fortsætter hun.

– Og vigtigere: Værdien af, at vi alle får mulighed for endelig at fortælle sandheden samt indvirkningen på ofrene, vejer langt tungere end tabet af nogen mands omdømme, uddyber Emily Lindin.

– Beklager. Hvis nogle uskyldige mænds ry rammes i forbindelse med fjernelsen af patriarkatet, er det en pris, jeg er villig til at betale, tilføjer den amerikanske feminist.

Vi lever i en tåge af angst

En af de mænd, Emily Lindin ikke bekymrer sig om, er den svenske filminstruktør Ulf Malmros, der er hårdt ramt, efter en kvinde har fremsat en voldtægtsanklage mod ham, han pure afviser.

Malmros har anmeldt kvinden, der skrev om den påståede voldtægt i en lukket Facebook-gruppe, for bagvaskelse. Men han frygter, at konsekvenserne af anklagen vil forfølge ham for altid, uanset udfaldet af sagen.

– Dette ubehagelige rygte kommer ikke bare til at følge mig livet igennem, det kommer også til at følge min familie. Ikke mindst min kone, som også arbejder i filmbranchen, skriver han i et indlæg i svenske Aftonbladet.

– I dag lever vi i en tåge af angst. Vi kan ikke spise. Vi kan ikke arbejde. Børnene vil ikke i skole, og hele familiens forsørgelse er truet. Vi er gået i stykker, uddyber han.

– Fra at have levet et udadvendt, kreativt og erhvervsaktivt liv, befinder jeg mig nu i et mareridt, henvist til isolering, fortsætter den svenske instruktør.

– Jeg vælger at gå ud med mit navn, eftersom jeg ikke accepterer at blive beskyldt for noget, jeg ikke har gjort. Skammen er ikke min. Skammen er forøverens, og i dette tilfælde er den hendes, afslutter Ulf Malmros.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Feminist om falske overgrebsanklager: Jeg er ligeglad med, at mænd mister deres arbejde

 • Tilbagelænet realist

  Her har vi et skoleeksempel på et helt igennem ubehageligt ja næsten afskyeligt menneske.
  Hvad tror I der sker mest ; reelle overgreb eller falske anklager ? Jeg er ikke så sikker på svaret er let !
  Feminisme er ganske enkelt en sygdom der udløser et fuldkomment uhæmmet had. Det aldeles så hypotetiske “patriakat” er hallucinationer der kun findes i hovedet på psykisk syge mennesker.
  Kvinder har totalt magten i familierne og kører dem diktatorisk. Kvinderne har magten i politik, sidder totalt på undervisnings, sundheds, medie og underholdningsindustrien, så hvor er det “patriakat” der vrøvles om ? Det eksisterer simpelthen ikke, derimod manifesterer matriakatet sig sig stedse mere magtfuldkomment. Demokratiet er i undergang, og vi vil meget snart se et feministisk diktatur der nemt overgår det nazistiske diktatur.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *