Ligestillingsnyt

Feministerne klapper, men hvad mener du: Skal kvindelandsholdet lønnes som Eriksen og co.?

Skal DBU følge efter Det Norske Fodboldforbund og ligestille de mandlige og kvindelige landsholdsspillere økonomisk? Billede: Screenshot, YouTube.

Afstemning: I Norge har det nationale fodboldforbud ligestillet herre- og damelandsholdene i fodbold økonomisk. Bør DBU gøre det samme i Danmark?

Som det første i verden har Det Norske Fodboldforbund i samarbejde med spillerne på landsholdene besluttet, at mandlige og kvindelige fodboldspillere skal lønnes ens.

Aftalen betyder, at herrespillerne vil få mindre, eller de ellers ville have fået, mens jenterne på det norske kvindelandshold kan se frem til et betragtelig stigning i deres landsholdsindtægter.

Konkret betyder aftalen, at puljen til kvinderne stiger fra 3,1 millioner kr. til 6 millioner kr., hvoraf 550.000 kommer direkte fra herrernes pulje, meddeler BT.

Skal kvindelandsholdet lønnes som Eriksen og co.?

Nyheden om den økonomiske ligestilling af herre- og damelandsholdene i Norge er endnu ikke nået frem til alle danske feminister, men de, der har opdaget den, hilser den velkommen.

– Norge ALTID foran på point, når det gælder #ligestilling, skriver eksempelvis Peter Ussing på Twitter.

– Se her, DBU, skriver en anden, Henrik Thaudal, med henvisning til nordmændene og tilføjer:

– Hvis de kan, så kan vi vel også!

Men hvad mener du?

Skal DBU gøre som fodboldforbundet i Norge og betale damerne det samme som herrerne? Eller er det rimeligt, at herrerne får mere end damerne, når de repræsenterer Danmark på landsholdet?

AFSTEMNING FOR MÆND: Skal kvindelandsholdsspillerne betales det samme som Eriksen og co. for at optræde i rødt og hvidt?
×

AFSTEMNING FOR KVINDER: Skal kvindelandsholdsspillerne betales det samme som Eriksen og co. for at optræde i rødt og hvidt?
×

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

2 thoughts on “Feministerne klapper, men hvad mener du: Skal kvindelandsholdet lønnes som Eriksen og co.?

  • Katarina Mathilde karlsen

    Diskrimination. Af andre mennesker hør ingen steder hjemme

    Svar
  • Katarina Mathilde karlsen

    Diskrimination af mennesker er ondt

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *