25. juli, 2024

Feministisk Initiativ: Børn skal lære om feminisme i børnehaven

Står det til Feministisk Initiativ, skal børn fremover lære om feminisme allerede i børnehaven. Billede: Arkivfoto.

Glem sandkassen og gyngerne: Drenge og piger i danske børnehaver skal lære om »køn, diskrimination og normkritik«, mener Danmarks feministiske parti.

Børn og unge skal undervises i feminisme, fra de starter i børnehaven, til de forlader gymnasiet.

Det mener Danmarks feministiske parti, Feministisk Initiativ.

Skal undervises i normkritik fra 3-årsalderen

Partiet annoncerer sit ønske om 15 års feminismeundervisning til børn og unge på Facebook i et opslag om komplimenter og chikane.

– At udstede bøder er symptombehandling, men skal vi virkelig ændre på noget, så skal vi nedbryde de undertrykkende strukturer, der betyder, at nogle mennesker anser det for deres ret at chikanere andre mennesker i det offentlige rum, skriver partiet.

– Feministisk Initiativ foreslår således, at børn og unge skal lære om, og undervises i, normkritik, køn og diskrimination allerede i børnehaven, op gennem folkeskolen og på alle ungdomsuddannelser, skriver det feministiske parti.

Feministisk efteruddannelse til pædagoger og lærere

Feministisk Initiativ tilføjer, at det bliver nødvendigt at efteruddanne landets pædagoger og lærere, så de kan varetage den foreslåede feminismeundervisning.

– Dette betyder samtidig, at pædagoger og lærere skal have relevant (efter)uddannelse og ikke mindst reagere på seksuel chikane ligeså snart det opstår, lyder det.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview