2. december, 2023

Feministisk Initiativ melder udsolgt til patriarkatafbrænding

Feministisk Initiativ fejrer sankthans med afbrænding af patriarkatet. Billede: Pixabay.com.

Der var rift om billetterne til Feministisk Initiativs alternative sankthansaftensarrangement, hvor heksen bliver erstattet med sedler om undertrykkelse.

Er du godt gammeldags træt af patriarkatet, kan du få udløb for dine frustrationer ved Feministisk Initiativs sankthansaftensarrangement ‘Brænd Patriarkatet’, hvor sedler med »de tanker, idéer og undertrykkende faktorer, som vi gerne vil lægge bag os og/eller gøre op med« bliver smidt på det naturligvis heksefri bål.

Eller det kunne du, for arrangementet er på få dage blevet udsolgt. Og selv om aftenen primært foregår udendørs, kan antallet af gæster grundet coronasituationen ikke øges.

Det meddeler Feministisk Initiativ på Facebook.

Skriv, og fut af

Aftenen, som afholdes hos kulturstedet Capacity 30 – Cap30 i Kødbyen på Vesterbro i København, kommer til at bestå af koncerter, båltaler, afbrænding af patriarkatet og »masser af feministisk hygge«.

I praksis kommer patriarkatsafbrændingen til at fungere sådan, at deltagerne skriver på papirlapper, hvad de ønsker at brænde af. Efterfølgende lægges lapperne på et bålfad og brændes af.

Ingen rigtige mænd forventes således at lide overlast under afbrændingen.

Feministisk Initiativ er et feministisk parti med ambition om politisk indflydelse. Partiet har ifølge Social- og Indenrigsministeriet per 2. juni indsamlet 422 af de ca. 20.000 vælgererklæringer, som er nødvendige for at blive opstillingsberettiget ved det kommende folketingsvalg.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview