Ligestillingsnyt

Feministisk sociologiprofessor i filterløs besked til mænd: »Vi har enhver ret til at hade jer«

Ifølge sociologiprofessor og kønsstudieleder Suzanna Danuta Walters (tv.) har feminister ret til at hade mænd. Billede: Northeastern University/arkivfoto.

Mænd har gjort kvinder uret, og derfor er det logisk for feminister at hade mænd, fastslår sociologiprofessor og kønsstudieleder Suzanna Danuta Walters.

Med et debatindlæg i Washington Post har sociologiprofessor og kønsstudieleder Suzanne Danuta Walters slået fast, at had til mænd er en del af den feministiske bevægelse.

Indlægget har titlen ‘Why cant we hate men?’, og undervejs argumenterer Walters for, at det er logisk for feminister at hade mænd.

– Man siger, vi ikke bør hade dem, fordi … #NotAllMen. Jeg elsker Michelle Obama lige så meget som alle andre kvinder, men når mænd har »gone low« i hele menneskehedens historie, er det måske tid for os til at gå »Thelma and Louise« og »Foxy Brown« på deres »collective butts«, skriver hun.

Scene fra Thelma og Louise, hvor Louise slår en mand ihjel, efter han har forsøgt at voldtage Thelma.

Vi har enhver ret til at hade jer

Mod slutningen retter den feministiske kønsstudieleder en besked til de mandlige læsere af indlægget. Her opfordrer hun mænd til kun at stemme på feminister og til at fjerne sig fra alle politiske og organisatoriske topposter.

– Så mænd, hvis I virkelig er #WithUs og gerne vil have os til ikke at hade jer for alle de årtusinder af sorger, I har produceret og draget nytte af, så start med dette: Fjern jer, så vi kan stå op uden at blive slået ned, skriver Walters, inden hun slår fast, at feminister har ret til at hade mænd.

– Lov kun at stemme på feministiske kvinder. Stil ikke op til politiske poster. Vær ikke ledere af noget som helst. Træd væk fra magten. Vi har styr på det. Og vær venligst opmærksomme på, at vi ikke tørrer jeres krokodilletårer væk mere. Vi har enhver ret til at hade jer. I har gjort os uret. #BecausePatriarchy. Det er på høje tid at spille hårdt for Feministholdet. Og vinde, afslutter hun.

Suzanne Danuta Walters’ indlæg kan meget vel kan blive stående som et bevis på, hvad feminisme også er. En ‘rygende pistol’, om man vil, der dels dokumenterer, at had til mænd er en del af den feministiske bevægelse, dels dokumenterer, at det feministiske had til mænd ikke er forbeholdt teenagepiger på Tumbler, men også eksisterer på professorniveau.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *