Feministisk ‘Unite Party’ skuffer mænd: I er ikke velkomne

I_anledning_af_Kvindernes_Internationale_Kampdag_afholder_Kvindehuset_i_Gothersgade_'Feminist_Unite_Party'_uden_adgang_for_mænd_Det_skuffer_flere.
Flere mænd ville gerne have deltaget i den feministiske fest i Kvindehuset.

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag afholder Kvindehuset i Gothersgade ‘Feminist Unite Party’ uden adgang for mænd. Det skuffer flere.

Lørdag den 5. marts afholdes i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag tre dage senere ‘Feministisk Unite Party’ i Kvindehuset i Gothersgade. Arrangørerne lover på arrangementets Facebook-side en aften med fest, dans og performances.

Mænd ingen adgang

Flere mænd har på siden ytret ønsket om at deltage i festen, men er blevet afvist af arrangørerne. Det skuffer flere af mændene, der gerne ville have været med til det feministiske ‘Unite Party’.

»Hvis man kalder festen ‘feminist unite party’ og udelukker mænd, så har man misforstået feminismen«, skriver en af dem på arrangementets Facebook-side.

»Er der ingen der kan se ironien i at kæmpe for ligestilling og i den kamp, udelukke mænd?«, skriver en anden.

En tredje, som i et opslag havde skrevet, at han glædede sig til festen, modtager afvisningen med høflig beklagelse: »Så har jeg misforstået feminisme, men hav en god aften«, skriver han.

Kvindehus med traditioner

Som begrundelse for mandeforbuddet angiver flere, at Kvindehuset, hvor festen afholdes, kun er for kvinder. Det bekræftes af Kvindehusets grundlag, som kan læses på husets hjemmeside.

»Huset er et feministisk, separatistisk, socialistisk hus. Ved feminisme forstår vi at magtstrukturer analyseres med en kønsvinkel. Vi kalder den herskende magt globalt og historisk for patriarkat.

Kvindehuset arbejder for at bekæmpe diskrimination baseret på køn og seksualitet. Vi ønsker at skabe et separatistisk rum for kvinder og transpersoner med et feministisk omdrejningspunkt, hvor man kan udvikle ideer, tanker og projekter. Kvindehuset skal være et fristed fra samfundets kønnede normer og diskrimination.

Til alle arrangementer skal der være adgang for lesbiske, heteroseksuelle og bi-seksuelle kvinder samt transpersoner«, står der i grundlaget, som dermed tydeliggør, at mænd ikke er velkomne til Kvindehusets arrangementer.

Kvindehuset i Gothersgade startede i 1978 og udsprang ifølge husets hjemmeside af Den nye Kvindebevægelse og de besatte Kvindehuse i gaden Åbenrå, Prinsessegade og Dronningegade.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

6 thoughts on “Feministisk ‘Unite Party’ skuffer mænd: I er ikke velkomne

 • 9. februar 2016 kl. 10:33
  Permalink

  Vi diskriminerer ikke på køn, derfor må i ikke komme med hvis i er mænd

  og Emma Watson forstår bare ikke hvorfor feminisme er lig med mandehad i dag 😮

  Svar
  • 9. februar 2016 kl. 14:07
   Permalink

   Det er altså heller ikke min forståelse af feminisme eller et initiativ som jeg støtter. Et lignende tiltag med kun adgang for mænd ville jo blive stærkt kritiseret. Når mænd også sagtens kan være feminister og ligefrem opfordres til det, er det da et kæmpe selvmål.

   Emma Watsons måde at anskue feminisme på er til gengæld ret nuanceret.

   Svar
   • 10. februar 2016 kl. 14:24
    Permalink

    Det er ikke fordi jeg har noget imod at man laver en adgang for kvinder/mænd kun, problemet ligger i dobbelt moralen og at deres handlinger modsiger deres ord og politiske holdninger

    Mere end de fleste, men den feministiske blogosphere så rødt da hun nævnte at nogen af de bedste feminister hun kendte var mænd, den samme slagtning skete mod taylor swift, kayley cucuo og hende der spiller hovedrolle i divergent.

    Svar
 • 10. februar 2016 kl. 19:29
  Permalink

  Det kommer nok an på omstændighederne. Mandeaftener eller kvindeaftener i fitness world, ville ikke røre mig imens opdelte networkingsarrangementer ville være en diskriminerende.

  Der er mange feminister jeg er uenig med – senest i forhold manges fuldstændig blanke afvisning af begivenhederne i Köln havde noget med kulturforskelle og en anden seksuel moral at gøre. Men uden feminisme hvem skal så italesætte problemstillinger som sexchikane på arbejdsmarkedet? Hvem skal gøre op med en kultur hvor piger stadig bliver kaldt billige på sociale medier og i den virkelige verden, imens drengene på det punkt stadig hyldes? Skal vi så bare acceptere tingenes tilstand og sige, at det bliver ikke bedre og det er bare ærligt. Ingen andre lader til bidrage. Derudover er jeg lidt i tvivl om hvorvidt man som antifeminist mener ,at mænd og kvinder har fuldstændig reel og formel ligestilling i det danske samfund og der ikke længere er noget der kan forbedres?

  Svar
  • 12. februar 2016 kl. 12:53
   Permalink

   >Men uden feminisme hvem skal så italesætte problemstillinger som sexchikane på arbejdsmarkedet?

   Man behøver ikke være feminist for at gøre noget ved dette, det er også ud fra min forstand – hvis jeg tager fejl må du gerne linke mig en pålidelig kilde 🙂 – at det meste “sex chikane” der forekommer skyldes misforståelser, altså at man opfatter en situation på en anden måde end personen, og at det derfor skal slå’s fast for den part at man altså ikke er interesseret, gentagende og vedvarende hændelser mod en eller flere person(er) bør tages til ens øverste leder så problemet kan løses, og videre til fagforeningen hvis ikke der sker noget.

   >Hvem skal gøre op med en kultur hvor piger stadig bliver kaldt billige på sociale medier og i den virkelige verden, imens drengene på det punkt stadig hyldes?

   Der er mange ting at snakke om, sociale medier gør at man er tæt forbundet, både piger og drenge tales grimt til, jeg har selv været på internettet i 11 år, man lærer at ignorere det, at en anden persons ord er noget man kan ignorere og ikke er noget man behøver tage til sig, ligesom i det virkelige liv. Omkring “slut/player” fænomenet så synes jeg det er langt mere kompliceret end som så, jeg ved ikke om du har hørt om “nøgle og låsen” analogien men den er en vigtig del af fænomenet, for det er sådan at en mand ikke bare kan spørge en kvinde om de vil have sex, og så sker det bare, hvor hvis det var omvendt er der langt flere mænd der vil sige ja.

   Det er der en bilogisk forklaring på som udmunder i vores instinkter, jeg ved ikke om du kender til evolutions teorien, men det er nu sådan at der indgår noget omkring afkom (børn) og det at videre sine gener, det er i sig selv ikke en selv der overlever men ens gener, jo flere kvinder en mand kan befrugte, jo bedre sikre han hans geners overlevelse, mens en kvinde skal sikre sig at hendes afkom faktisk er gode at parre med hendes gener fordi hun trods alt skal gå rundt i 9 måneder med det før hun kan lave en ny process for at videregive hendes gener, det er også derfor mænd ofte kigger på andre kvinder selvom de har kæreste på (ikke fordi de egentlig gør noget ved det), det skal dog siges at selvom instinkter spiller en rolle og kan have indflydelse er mennesker ikke instinkternes slave, ellers ville vi ikke være i stand til for eksempel at gøre noget ved andre instinkter som sult og tarm/nyrer indikatorer. Den vigtige lektion man har her er at nogen kvinder er mere med på promiskuøs sex og har flere partnere end andre, nogen folk vil altid prøve at belære andre om hvordan de skal leve deres liv og det gælder i en del områder, ikke kun sex, folk skal istedet lære at være sikre på sig selv og fortælle vedkommende de skal fucke af.

   hvad du sjældent hører feminister snakke om er lignende ting der rammer mænd der endda er lavet regler ud fra (somme tider endda lovgivet) omkring, som at en kvinde automatisk er offer og at en mand automatisk er den onde, en stereotyp feminismen i dag arbejder ud fra og ser igennem med deres ideologiske briller, så længe dette er tilfældet vil feminisme være en større byrde for samfundet frem for et middel der vil fremme den. http://www.dr.dk/nyheder/indland/her-er-de-omstridte-regler-mandlige-paedagoger

   >Derudover er jeg lidt i tvivl om hvorvidt man som antifeminist mener ,at mænd og kvinder har fuldstændig reel og formel ligestilling i det danske samfund og der ikke længere er noget der kan forbedres?

   En ting mange ikke forstår ved anti-feminisme er ikke at man er imod konceptet, men at man er imod bevægelsen, jeg går ind for lige muligheder og synes det skal være sådan såvidt som muligt, lovgivning skal kun ske hvis et problem er defineret realistisk ud fra empiri der er taget i basis fra virkeligheden, vi er ikke ved punktet endnu, men så længe feminister er så giftige i ligestillings debatten laver de flere blokader på vejen end de hjælper med at komme længere hen af den.

   Svar
   • 18. februar 2016 kl. 13:07
    Permalink

    Det kommer virkelig an på hvor gammel man er, det er altså ikke nemt for piger på 16-17 at fortælle, at deres chef udsætter dem for sexchikane. Dels fordi de vil tænke tanken “var jeg nu selv ude om det?” og dels fordi de vil være bange for hvilke konsekvenser det kan have.

    Evolutionsteorien, siger du? Hmm kræver det ikke folkeskoleniveau? Den måde at se sex på som udelukkende et middel til at få børn burde, med kondomets opfindelse og udvikling af p-pillen, efterhånden være død i vores moderne samfund. Jeg tror nærmere det er et luder-madonna billede af kvinden, som stadig præger vores kultur. Piger på sociale medier bliver stadig (af nogen) anset som billige baseret på, at de har lagt en billede ud i bikini – senest er det sket for en dansk helseblogger. Det er en underlig blanding af en hypersexualisering af kvinder og en skamning af de kvinder som frivilligt viser deres kroppe. Tag USA som et eksempel hvor de har nogen af mest seksualiserede stjerner, men hvor det at kalde en ung pige for “slut”, påklædning underordnet, stadig er en magtvåben, der bliver brugt imod dem for at sætte dem på plads – både af drenge, men også af andre piger. Amanda Todd som blev lokket af en pædofil mand på 34 til at vise sine bryster på skype som 12-årig, endte med at blive mobbet så groft på de sociale medier og i den virkelige verden, at hun tog sit eget liv som 16-årig. Nogen folk mente efterfølgende, at det var fortjent, fordi hun jo selv havde vist sine bryster. Det var ikke den 34-årige mand, der var galt på den, men den 12-årige pige, der skulle have vidst bedre. Man skal da helt klart lære unge mennesker, at de skal have selvtillid nok til at sige fra, men usikre teenageår og med den mobbekultur, som stadig i høj grad præger vores samfund, er det altså alt andet lige ikke nemt.

    Jeg tror bestemt ikke at reglerne om mandelige pædagoger (som jeg mener er unødvendige) er et feministisk initiativ.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *