24. maj, 2024

Feministisk ‘Unite Party’ skuffer mænd: I er ikke velkomne

I_anledning_af_Kvindernes_Internationale_Kampdag_afholder_Kvindehuset_i_Gothersgade_'Feminist_Unite_Party'_uden_adgang_for_mænd_Det_skuffer_flere.
Flere mænd ville gerne have deltaget i den feministiske fest i Kvindehuset.

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag afholder Kvindehuset i Gothersgade ‘Feminist Unite Party’ uden adgang for mænd. Det skuffer flere.

Lørdag den 5. marts afholdes i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag tre dage senere ‘Feministisk Unite Party’ i Kvindehuset i Gothersgade. Arrangørerne lover på arrangementets Facebook-side en aften med fest, dans og performances.

Mænd ingen adgang

Flere mænd har på siden ytret ønsket om at deltage i festen, men er blevet afvist af arrangørerne. Det skuffer flere af mændene, der gerne ville have været med til det feministiske ‘Unite Party’.

»Hvis man kalder festen ‘feminist unite party’ og udelukker mænd, så har man misforstået feminismen«, skriver en af dem på arrangementets Facebook-side.

»Er der ingen der kan se ironien i at kæmpe for ligestilling og i den kamp, udelukke mænd?«, skriver en anden.

En tredje, som i et opslag havde skrevet, at han glædede sig til festen, modtager afvisningen med høflig beklagelse: »Så har jeg misforstået feminisme, men hav en god aften«, skriver han.

Kvindehus med traditioner

Som begrundelse for mandeforbuddet angiver flere, at Kvindehuset, hvor festen afholdes, kun er for kvinder. Det bekræftes af Kvindehusets grundlag, som kan læses på husets hjemmeside.

»Huset er et feministisk, separatistisk, socialistisk hus. Ved feminisme forstår vi at magtstrukturer analyseres med en kønsvinkel. Vi kalder den herskende magt globalt og historisk for patriarkat.

Kvindehuset arbejder for at bekæmpe diskrimination baseret på køn og seksualitet. Vi ønsker at skabe et separatistisk rum for kvinder og transpersoner med et feministisk omdrejningspunkt, hvor man kan udvikle ideer, tanker og projekter. Kvindehuset skal være et fristed fra samfundets kønnede normer og diskrimination.

Til alle arrangementer skal der være adgang for lesbiske, heteroseksuelle og bi-seksuelle kvinder samt transpersoner«, står der i grundlaget, som dermed tydeliggør, at mænd ikke er velkomne til Kvindehusets arrangementer.

Kvindehuset i Gothersgade startede i 1978 og udsprang ifølge husets hjemmeside af Den nye Kvindebevægelse og de besatte Kvindehuse i gaden Åbenrå, Prinsessegade og Dronningegade.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview