14. juni, 2024

Folketingspolitiker til Sygeforsikringen Danmark: Stop støtten til omskæring af raske drenge

- Jeg er sikker på, at der er mange medlemmer som jeg, der ikke ønsker deres kontingentskroner udbetalt til forældre, der begår overgreb på deres børn, skriver LA-politiker Laura Lindahl i et åbent brev til Sygeforsikringen Danmark, hvori hun opfordrer foreningen til at stoppe med at yde støtte til omskæringer, der ikke er lægefagligt begrundede. Billede: Arkivfoto/Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard.
– Jeg er sikker på, at der er mange medlemmer som jeg, der ikke ønsker deres kontingentskroner udbetalt til forældre, der begår overgreb på deres børn, skriver LA-politiker Laura Lindahl blandt andet i et åbent brev til Sygeforsikringen Danmark, hvori hun opfordrer foreningen til at stoppe med at yde støtte til omskæringer, der ikke er lægefagligt begrundede. Billede: Arkivfoto/Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard.

Laura Lindahl (LA) opfordrer i åbent brev Sygeforsikringen Danmark til at droppe tilskud til omskæring af raske drenge.

Sygeforsikringen Danmark yder i dag tilskud til omskæring af drengebørn, uanset om indgrebet er medicinsk eller religiøst begrundet.

Men det er en uskik, mener Laura Lindahl, der er medlem af Folketinget for Liberal Alliance.

I et åbent brev til Sygeforsikringen Danmark opfordrer hun foreningen til at tage sagen op på næstkommende bestyrelsesmøde med henblik på at stoppe tilskud til religiøst betingede omskæringer.

– Omskæring af drengebørn er et meget alvorligt indgreb, og når det drejer sig om raske børn, mener jeg ikke, at Sygeforsikringen Danmark på nogen måde bør yde tilskud, skriver Lindahl i brevet, som hun har delt på Facebook.

– Jeg mener faktisk, at det er uetisk, idet der er tale om børn, der ikke har mulighed for at sige fra over for et alvorligt indgreb, som kan have store negative konsekvenser for drengene resten af livet. Der er ingen lægefaglige argumenter for omskæring af raske drenge, argumentet er alene religiøst betinget. Det bør vi som forening ikke støtte, fortsætter hun.

– Jeg er sikker på, at der er mange medlemmer som jeg, der ikke ønsker deres kontingentskroner udbetalt til forældre, der begår overgreb på deres børn, afslutter LA-politikeren.

Ifølge Lindahl bør Sygeforsikringen Danmark fremover kun yde støtte til omskæringer, der er lægefagligt begrundede, for eksempel i forbindelse med forhudsindsnævringer.

Er du enig med Laura Lindahl?

AFSTEMNING FOR KVINDER: Bør Sygeforsikringen Danmark stoppe støtten til religiøst begrundede omskæringer af drengebørn?
×

AFSTEMNING FOR MÆND: Bør Sygeforsikringen Danmark stoppe støtten til religiøst begrundede omskæringer af drengebørn?
×

Laura Lindahls opslag på Facebook

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview