15. juli, 2024

Geeti Amiri: Forvent ikke, at feministerne reagerer

I Hovedstadens Svømmeklub tilbydes muslimske piger svømmetræning uden dreng bag slørede ruder. Tiltaget kritiseres af flere. Billede: Arkivfoto.
I Hovedstadens Svømmeklub tilbydes muslimske piger svømmetræning uden dreng bag slørede ruder. Tiltaget kritiseres af flere. Billede: Arkivfoto.

Sagen om kønsopdelt svømning i Hovedstadens Svømmeklub burde få feministerne op i det røde felt, mener Geeti Amiri.

Ligestillingsdebatten koger, efter BT har fortalt historien om kønsopdelt svømmeundervisning i Hovedstadens Svømmeklub, hvor muslimske piger tilbydes svømmetræning uden drenge og i ly for omverdenen bag slørede ruder.

Flere kritiserer tiltaget, blandt andre kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF).

– Det er helt vanvittigt at efterkomme de her krav. Der er desperat mangel på svømmehaller, og så skal vi altså ikke lukke dem ned ved at putte sorte gardiner for vinduerne og sige »kun for piger« for at imødekomme nogle religiøse fanatikeres ønsker, siger han til BT.

Amiri: Det er ikke integration

Kritikken kommer imidlertid ikke kun fra Dansk Folkeparti. Også ligestillingsdebattør Geeti Amiri kritiserer den kønsopdelte svømmeundervisning.

– Hvis succeskriteriet er, at pigerne lærer at svømme, så er det succesfuldt, men det er ikke integration, siger hun til BT.

– Jeg hader, at jeg lyder som en DFer, når jeg siger det her, og jeg ville ønske, at nogle venstreorienterede politikere råbte op og sagde: Hvad fanden foregår der? Hvorfor skal fem-12-årige piger ikke kunne deltage i svømning uden slørede ruder?, tilføjer hun.

Feministerne burde være oppe i det røde felt

Ifølge Amiri burde kønsopdelingen få landets feminister til at reagere med skarp kritik. Men det skal man ikke forvente, vurderer hun.

– Jeg håber, at det får feministerne op i det røde felt, men jeg tør vædde min højre arm på, at det vil blive mødt af rungende tavshed fra den side – igen, siger Amiri.

Hun afslutter over for BT med at understrege, at den kønsopdelte svømmeundervisning er en helt forkert vej at gå.

– Det er meget, meget misforstået hensyn og tolerance, vi praktiserer her, siger Amiri.

– Det er her, vi fejler. Det er jo ikke pigernes krav, men forældrenes normer og krav, der burde være parkeret for længst. Det er virkelig ét skridt frem og to skridt tilbage for både integration, ligestilling og frigørelse, påpeger hun.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview